“Κόκκινο” από ΕΟΚ και ΠΣΑΚ στον ΕΣΑΚΕ

Το μήνυμα του τουρνουά «3on3 Streetball» που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Ελευσίνας, η ΕΟΚ κι ο ΠΣΑΚ έβγαλε… λαβράκι! Κι αυτό διότι ΠΣΑΚ και ΕΟΚ έδειξαν να μην συμμερίζονται τις θέσεις του ΕΣΑΚΕ για απελευθέρωση του “πλαφόν” των αμερικανών παικτών που αγωνίζονται στην Α1.

«Δικό τους πρόβλημα αν ψηφίστηκε ή όχι. Δεν το βλέπω να εγκρίνει κάτι τέτοιο η ομοσπονδία. Η ΕΟΚ θα συζητήσει και με τον ΠΣΑΚ. Η θέση της ομοσπονδίας είναι αν ήταν εφικτό να παίζουν μόνο Έλληνες, αλλά υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Με το διάλογο πιστεύω πως θα βρούμε τη λύση. Η ομοσπονδία έχει κάποιες θέσεις και θα το παλέψει μέχρι τέλους. Υπάρχουν παραθυράκια, αλλά εμείς θα τα κλείσουμε», το σχόλιο επί του θέματος του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ενώ ανάλογη φάνηκε πως είναι κι η θέση του προέδρου του ΠΣΑΚ Μανώλη Παπαμακάριου, αλλά και του αντιπροέδρου του συνδέσμου Γιώργου Καλαϊτζή.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Χαλβατζάκη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Εμείς έχουμε πρωταρχικό στόχο το διάλογο. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν είδαμε πως υπάρχει θέμα με την αλλαγή του αριθμού των ξένων παικτών στην Α1. Με τη συζήτηση και το διάλογο μπορούμε να βρούμε τη λύση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία γιατί τον τελευταίο καιρό έχουμε καλή συνεργασία και πολλά από τα ζητήματα που υπήρχαν έχουν μπει σε καλό δρόμο. Ελπίζω το ίδιο να γίνει με τον ΕΣΑΚΕ, για να λύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε, για το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό μπάσκετ», τόνισε ο Παπαμακάριος, ενώ ο Καλαϊτζής ήταν πολύ πιο… καυστικός στο σχόλιό του: «Μπασκετικό μυαλό δεν θα έκανε τέτοια πρόταση. Σίγουρα δεν θα θέλει το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω να επικρατήσει η λογική, όχι μόνο της ΕΟΚ και των παικτών, αλλά και του ΕΣΑΚΕ»!

Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις, βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επισκίασαν την ουσία της συγκέντρωσης όλων των μπασκετικών στα γραφεία της ομοσπονδίας, όπου και δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «3on3 Streetball», με κεντρικό σύνθημα «Τάπα στη Βία», το οποίο θα διεξαχθεί στην οδό Κανελλοπούλου, στο πάρκο παραλίας 23-24 Ιουνίου 2012 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την πολύτιμη αρωγή του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των Ελληνικών Πετρελαίων.

«Θέλουμε να σας αναγγείλουμε ένα αθλητικό γεγονός που γίνεται σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ, τον Δήμο Ελευσίνας, τον Οργανισμό Λιμένων Ελευσίνας και τα Ελληνικά Πετρέλαια και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το τουρνουά αυτό θα είναι το πρώτο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «3 on 3» Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνει 23-26 Αυγούστου μπροστά από το Ζάππειο», τόνισε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης και συμπλήρωσε: «Το «3 on 3» γίνεται σταδιακά κάτι ανάλογο με το beach volley και πιθανότατα από το 2016 θα γίνει κι αυτό ολυμπιακό άθλημα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς τόνισε: «Η ομάδα του Πανελευσινιακού εδώ και 6-7 χρόνια κάνει μία εξαιρετική πορεία κι έχει δημιουργήσει υποδομές, αλλά κι ένα κλίμα από ανθρώπους που ασχολούνται μέσα στην πόλη με το μπάσκετ από μεράκι και με αυταπάρνηση. Σήμερα αθλούνται 500-600 παιδιά στις μικρές κατηγορίες της ομάδας. Το τουρνουά που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετές εκατοντάδες παιδιών. Θα αλλάξουν όλοι γνώμη για την πόλη της Ελευσίνας και θα δουν πως έχει πολλές ομορφιές και πρωτίστως φιλόξενους ανθρώπους».

Ο εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων Σταύρος Καρπέτας ανέφερε: «Τα ελληνικά πετρέλαια στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, όπως και τις αθλητικές κινήσεις. Χαιρόμαστε να βλέπουμε ομάδες να μαζεύουν γύρω τους παιδιά. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας, σαν εταιρική κοινωνική ευθύνη», ενώ η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Ιωάννα Κριεκούκη πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ελευσίνας, την ΕΟΚ και τον ΠΣΑΚ για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν ένα μπασκετικό τουρνουά στην πόλη μας και ειδικά στο λιμάνι της Ελευσίνας. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν κοντά στο άθλημα. Ο οργανισμός μας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος επεσήμανε για τη σημασία του τουρνουά: «Είναι το πρώτο «3 on 3» που γίνεται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι το τουρνουά γίνεται με την άνοδο του Πανελευσινιακού στην Α1.Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμβάλλουν με όλα τα μέσα, τους χορηγούς επικοινωνίας και όσους μας βοηθούν να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Θέλουμε να ρίξουμε μία δυνατή τάπα στη βία. Με τη βοήθεια όλων σας, θα τα καταφέρουμε».