Κόνιαρης: «Εδώ για να δώσουμε και την ψυχή μας στην Εθνική»

Ο Αντώνης Κόνιαρης γνωρίζει καλά τι εστί Εθνική. Μετά από πολυετή παρουσία με πολλές διακρίσεις στις λεγόμενες «μικρές» εθνικές ομάδες, ο 20χρονος γκαρντ του ΠΑΟΚ προήχθη στους Άνδρες και ανυπομονεί για τους δύο πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ (24/11) και Ισραήλ (27/11) στο Ηράκλειο. 

-Πριν λίγους μήνες ήσουν πρωταθλητής Ευρώπης με τη Νέων Ανδρών και τώρα ήρθε η πρώτη κλήση στην Ανδρών…
«Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την κλήση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχειά μου στο μπάσκετ και την καριέρα μου. Είναι μόνο η αρχή. Το καλοκαίρι πέρασε, πλέον δεν σκεφτόμαστε ό,τι έγινε με τις μικρές εθνικές. Είμαστε στην Ανδρών και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ». 

-Πόσο εύκολο είναι να γίνει ομάδα μέσα σε λίγες μέρες ένα σύνολο παικτών που συνυπάρχουν για πρώτη φορά στην Εθνική; 
«Είναι δύσκολο μέσα σε 2-3 μέρες να γίνεις σύνολο και να πάρεις το μάξιμουμ αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Θέλουμε να έρθει το μάξιμουμ των νικών. Μπορεί να απουσιάζουν παίκτες της Ευρωλίγκας και του ΝΒΑ, αλλά αυτό ισχύει για πολλές εθνικές ομάδες, όχι μόνο για μας. Όλοι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με το 100% και να δώσουμε την ψυχή μας». 

-Είναι πάντως μία περίεργη περίοδος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ με πολλές εθνικές ομάδες να έχουν πολλά  νέα πρόσωπα. 
«Εγώ και άλλα παιδιά κληθήκαμε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία, η Εθνική μάς χρειάζεται και φυσικά είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο. Όποτε θα με καλούν θα είμαι εδώ και θα βοηθώ την ομάδα όπως μπορώ και για όσο καιρό χρειαστεί. Αν τώρα ή αργότερα κριθεί από τους προπονητές ότι χρειάζονται κάποιοι άλλοι παίκτες κι όχι εγώ, εγώ προσωπικά θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά για να επιστρέψω στην Εθνική». 

-Η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ θα παρουσιαστούν με ρόστερ που έχουν γράψει αρκετά χιλιόμετρα μαζί. Δυσκολεύει αυτό το έργο σας;
«Σίγουρα έχουν ένα πλεονέκτημα, γιατί έχουν λιγότερες απουσίες, αλλά αυτό δεν σταματά τη δική μας προσπάθεια. Μπορεί να είμαστε καινούρια ομάδα, αλλά με τα παιδιά γνωριζόμαστε, ξέρει ο καθένας τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο και πιστεύω πως θα είναι θετικά τα αποτελέσματα». 

-Έχοντας την εμπειρία του Ηρακλείου από το καλοκαίρι, περιμένεις πως ο κόσμος θα βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής; 
«Θα είναι πολύ ωραία. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα έχει ανάλογη ατμόσφαιρα με το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών. Πραγματικά ανυπομονώ να πάω και στο Ηράκλειο, αλλά και φυσικά στην Αγγλία».