Κώστας Αντετοκούνμπο: “Καταπληκτικό το να παίζεις για τη χώρα σου”!

Οι όποιες δυσκολίες υπήρξαν, ξεπεράστηκαν κι ο Κώστας Αντετοκούνμπο φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο, δείχνοντας κι αυτός όπως και τα αδέρφια του το πάθος του να… υπηρετείς την εθνική σου ομάδα. Κι αυτό σχολίασε στις πρώτες του δηλώσεις, στη διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής νέων ανδρών. “Είναι καταπληκτικό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου”, είπε ο 18χρονος φόργουρντ, που ακόμη μπορεί να μην έχει προσαρμοστεί καλά, όμως είναι αποφασισμένος ν΄ ακολουθήσει τις συμβουλές των Γιάννη και Θανάση.

kosras antetokounmpo-Περίγραψέ μας τα συναισθήματά σου φορώντας για πρώτη φορά το εθνόσημο.
«Είναι καταπληκτικό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου και για την εθνική ομάδα. Είχα πολύ καιρό να μιλήσω με κάποια παιδιά και χαίρομαι που τα ξαναβρήκα».

-Είσαι ένα νέο μέλος σε μια παρέα παιδιών που έχουν συνυπάρξει στις «μικρές» εθνικές ομάδες για αρκετά χρόνια. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η προσαρμογή;
«Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ένας παίκτης, όμως εδώ τα παιδιά είναι πολύ καλά, το ίδιο και οι προπονητές και κάνουν πιο εύκολη την προσαρμογή μου. Σίγουρα βοηθά το γεγονός ότι μιλάω ελληνικά, γιατί κάποιοι δεν ήξεραν ότι μιλάω τη γλώσσα».

-Ο Γιάννης και ο Θανάσης είναι ήδη μέλη της Εθνικής Ανδρών. Τι συμβουλές σού έδωσαν πριν ενταχθείς στην προετοιμασία;
«Μου είπαν ‘διασκέδασέ το, παίξε σκληρά και στο τέλος θα γίνεσαι καλύτερος μέσα από την προπόνηση’».

-Προετοιμάζεστε για μια διοργάνωση που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος, στη Χαλκίδα. Περιμένεις τη βοήθεια του κόσμου;
«Ελπίζω να είναι κοντά μας το ελληνικό κοινό. Θέλουμε πολύ να μας υποστηρίξουν δυνατά. Δεν είχα ως τώρα την τύχη να αγωνιστώ μπροστά σε Έλληνες φιλάθλους».