Κ. Γαρμπής: «Ο Εθνικός Λιβαδειάς δίνει εικόνες στα παιδιά της περιοχής να ασχοληθούν με το μπάσκετ»

Η επικράτηση του Εθνικού Λιβαδειάς με 79-71 επί της Νίκης Βόλου για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της National League 1, χαρακτηρίζεται ως σημαντική για την πορεία της ομάδας. Με τον πρώτο σκόρερ του συλλόγου της Βοιωτίας Κανέλλο Γαρμπή να στέκεται στο αποτέλεσμα αυτό, μιλώντας στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη, αλλά να επισημαίνει παράλληλα και τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η ομάδα επιτρέπει ν’ αποκτούν «εικόνες» για το μπάσκετ στα παιδιά της περιοχής.

Για τη νίκη επί της Νίκης Βόλου: «Σίγουρα ήταν πάρα πολύ σημαντική. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινάς θετικά τις υποχρεώσεις σου τη σεζόν, ειδικότερα μέσα στην έδρα σου. Για μια νεοσύστατη ομάδα όπως εμείς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ψυχολογικά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, σε δύσκολες έδρες και αυτό μάς δίνει ένα έξτρα κίνητρο να παίζουμε καλύτερα».

Για τους φετινούς στόχους του Εθνικού: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές πάντα. Ο στόχος της ομάδα είναι να κάνει μια καλή εμφάνιση στη National League 1. Προσωπικά θα ήθελα η ομάδα να μπει στα play-offs και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Από ’κει και πέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε πού θα φτάσουμε».
Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και τους παίκτες και το δείχνει έμπρακτα. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο με τη Νίκη Βόλου. Είναι στο χέρι μας να έρχεται κάθε φορά που παίζομε στην έδρα μας».

Για τον όμιλό τους: «Βλέπω έναν όμιλο πάρα πολύ σκληρό. Γενικά όλη η National League 1 είναι πάρα πολύ σκληρή. Σε βάθος χρόνου θα φανεί το ποιος έχει τις περισσότερες αντοχές. Είναι πολύ καλό ότι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, γιατί αυτό δίνει και χαρά στον κόσμο».

Για τη χημεία της ομάδας: «Σε μια ομάδα που κατά το 70-80% καινούργια, το πολύ σημαντικό είναι να βρεθεί χημεία. Αυτό έρχεται μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να “δέσει” η ομάδα. Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρούμε τους ρόλους μας και τι θέλει ο προπονητής από εμάς».

Για το αν ο Εθνικός παίζει ρόλο στο να ασχοληθούν παιδιά της περιοχής με το μπάσκετ: «Γίνεται πολύ σημαντική προσπάθεια και στις ακαδημίες της ομάδας, οι οποίες έχουν και πολλά παιδιά. Είναι σημαντικό και στην επαρχία να βλέπουμε παίκτες και ομάδα που δίνει πράγματα στα παιδιά. Αυτό τούς δίνει εικόνες ώστε να θέλουν ν’ ασχοληθούν με αυτό. Ο Εθνικός το καταφέρνει αυτό και με μεγάλη επιτυχία. Στο γήπεδο με τη Νίκη Βόλου έβλεπες πραγματικά πολλά παιδάκια που ζητοκραύγαζαν, το οποίο είναι πάρα πολύ όμορφο».

Για το πέρασμά του απ’ τη G-League και τους Ουισκόνσιν Χερντ: «Η Αμερική ήταν μια εμπειρία απίστευτη, η κατάσταση εκεί είναι διαφορετική απ’ ό,τι εδώ. Είναι μια εμπειρία που σίγουρα σού δίνει πάρα πολλά πράγματα που σε βοηθούν στη συνέχεια. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Σίγουρα σε οδηγεί και μετέπειτα. Αυτό που θέλω προσωπικά από ‘δω και στο εξής είναι να παίζω καλό μπάσκετ και να το ευχαριστιέμαι. Αυτό το έχω βρει στον Εθνικό».

Για το πώς βρέθηκε εκεί: «Εμένα με συνδέει μια φιλία με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, αφού ήμασταν συμπαίκτες στον Φιλαθλητικό. Πήγαινα και έκανα προπονήσεις στην Αμερική και αρχίσαμε να μιλάμε για την G-League. Πέρασαν μερικά χρόνια, το συζητούσαμε κι έτσι κάναμε κάποιες ενέργειες για να δούμε αν μπορώ να πάω. Πήγα και ήταν όλα καλά, οι άνθρωποι έμειναν ευχαριστημένοι. Είναι ένα ταξίδι φοβερό, απ’ τον Αρκαδικό να μπορέσω να μπω στην ομάδα των Ουισκόνσιν».
Για τη συνεργασία του με τον προπονητή Τζόρνταν Μπρέιντι: «Ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Η σχέση μας ήταν πάρα πολύ καλή, αλλά καθώς έφυγα από ένα επίπεδο και έπρεπε λίγο να φτιάξω και το κορμί μου, τον πρώτο μήνα ήταν πολύ ζόρικος. Εμένα μου αρέσει αυτό, αλλά κάποιες στιγμές ήταν πολύ ζόρικα. Καθώς περνούσε ο χρόνος, μου έδωσε και ευκαιρίες και έγιναν όλα πιο εύκολα».