Κ. Τσαρτσαρής: “Προκριματικά με 16 ομάδες απ’ όλη τη χώρα για το Rising Stars”

Το Rising Stars ήρθε όχι απλά για να μείνει, αλλά για να μπορέσει ν’ αναδείξει μέσα από αυτό και νέους αθλητές και σωματεία, που θα ενδυναμώσουν τη βάση του ελληνικού μπάσκετ. Στα δύο χρόνια παρουσίας του κατάφερε να καθιερωθεί και να δώσει το χρόνο που χρειάζονται οι αθλητές του «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ να αυξήσουν τις παραστάσεις τους, τις αγωνιστικές τους εμπειρίες και να ξεδιπλώσουν στην πράξη το ταλέντο τους. Πλέον οι εμπνευστές του τουρνουά αυτού, ετοιμάζουν και τις απαραίτητες καινοτομίες για να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο τουρνουά.

«Βασικός στόχος του Rising Stars είναι οι νεαροί αθλητές να πάρουν παιχνίδια υψηλού επιπέδου, όπως επίσης εμπειρίες και εικόνες από τον τρόπο λειτουργίας των ξένων ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους προπονητές των Εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων μέσα από αυτή τη διαδικασία να περάσουν από το μικροσκόπιο τους μια πλειάδα αθλητών», αναφέρει ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστας Τσαρτσαρής.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο τουρνουά υπήρχαν οι συμμετοχές των ξένων συλλόγων και των μεικτών ομάδων Βορρά και Νότου. Το πλάνο για τη επόμενη σεζόν περιλαμβάνει νέες προσθήκες με γνώμονα πάντα την ανάδειξη των νέων αθλητών.

Ο πήχης για τη σεζόν 2023-24 ανεβαίνει με τον Κώστα Τσαρτσαρή να εξηγεί… «Στο Rising Stars παραμένουν οι 12 ομάδες με κάποιες διαφοροποιήσεις έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συλλόγους να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Οι 6 ομάδες του τουρνουά θα επιλεγούν βάσει του ranking, δύο ομάδες θα είναι οι μεικτές Βορρά και Νότου, ενώ θα συνεχιστεί και η συμμετοχή ενός σωματείου από το εξωτερικό. Μία από τις καινοτομίες της νέας σεζόν έγκειται στο γεγονός ότι θα υπάρξουν προκριματικά με τη συμμετοχή 16 ομάδων από όλη τη χώρα και δύο από αυτές θα πάρουν το εισιτήριο για να αγωνιστούν στο τουρνουά του Rising Stars.

Η δεύτερη και μεγαλύτερη καινοτομία είναι αδιαμφισβήτητα η συμμετοχή στο τουρνουά της Εθνικής Παίδων. Η επιλογή, μάλιστα, των αθλητών θα είναι από μία ευρεία δεξαμενή προκειμένου να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους και ταυτόχρονα να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις επίσημες υποχρεώσεις».

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ δίνει βάρος και στις μικρότερες ηλικίες όπως αναφέρει ο Κώστας Τσαρτσαρής… «Την ίδια λογική θα ακολουθήσει και το πρωτάθλημα των μεικτών Ενώσεων (U15 και U16) όπου δίνεται η ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές από όλες τις Ενώσεις της Ελλάδα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να ταξιδέψουν και φυσικά να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από το μπάσκετ.

Οι δράσεις αυτές θα αγκαλιάσουν όλη την Ελλάδα, με το βάρος να πέφτει στην επαρχία συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδειχθούν περισσότεροι νέοι αθλητές».