Σήμα για να συλληφθεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δόθηκε χθες από την αστυνομία, λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (για την 1η αγωνιστικής της Α1) κι ενώ η αποστολή του Δικέφαλου του Βορρά ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, ωστόσο, δεν ήταν με την αποστολή κι αυτό τον γλίτωσε από τις περιπέτειες και φυσικά τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η… επίσημη δικαιολογία γι’ αυτή την κίνηση, είναι πως αστυνομικός κατέθεσε μήνυση κατά του Παπαδόπουλου, διότι όπως υποστηρίζει στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του ματς τον χτύπησε!!! Κάτι που πάντως η πλευρά του παίκτη το διαψεύδει και αντιπαρατάσσει ως επιχείρημά της, ότι εάν είχε γίνει κάτι τέτοιο η σύλληψή του θα είχε συμβεί άμεσα στο ΟΑΚΑ και δεν θα τον αναζητούσαν τόσες ώρες αργότερα. Λογικό και βάσιμο επιχείρημα, το οποίο πλέον οδηγεί και σε άλλες σκέψεις για τους λόγους που κινήθηκε διαδικασία για τη σύλληψη του Έλληνα σέντερ, τόσες ώρες αργότερα. Μήπως κάποιοι ενοχλήθηκαν για τη στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων παικτών στην απεργία και με αυτή την κίνηση θέλουν να πλήξουν τον ΠΣΑΚ; Λέμε τώρα…

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του basketnet.gr ο Λάζαρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την πρόθεση ν’ αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να βάλει και τέλος στην καριέρα του.