Λαμπερή βραδιά στην κοπή της πίτας των Βετεράνων στη Θεσσαλονίκη

Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει στα μέλη του και με τιμή σε μια πρωταθλήτρια ομάδα που έρχεται από το 1962, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα (Σάββατο 19/1). Παρουσία πολιτικών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, ο ΣΒΚΘ, στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή, ανάσυρε από τις μνήμες των μεγαλύτερων και παλαιότερων μελών του, την ομάδα του Ανατόλια που αναδείχθηκε συμπρωταθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1962.

Ο Βύρωνας Αλεξιάδης, ενεργό μέλος του Συνδέσμου συνόδευσε τους συμπαίκτες του, της ομάδας του Ανατόλια, θυμήθηκε μικρές ιστορίες για… μεγάλα παιδιά από εκείνες τις μακρινές εποχές και παρέλαβε τιμητική διάκριση από τα χέρια του Γιάννη Ιωαννίδη. Τον ακολούθησαν οι: Πέτρος Αποστολίδης (έφορος), Λεβόν Δογραματζιάν, Γιάννης Καραμίχος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, Λάκης Μανούσης, Πέτρος Μακρίδης, Σάκης Μπόντης, Στέλιος Μπουντοβίνος, Μάνθος Οικονομίδης, Γιάννης Παπαδήμας, Λάκης Παπαδήμας, Μίμης Παπαιωάννου, Δημήτρης Παρίσης, Κώστας Παρίσης, Γιάννης Σφήκας, Τάκης Φουρουτζόπουλος, Δήμος Φυντανίδης. Επίσης, στην ίδια ομάδα συμπεριλαμβάνονται οι Κώστας Αγγέλου, Γιώργος Φραγκόπουλος και ο προπονητής Βαγγέλης Τσιγαρίδας, οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν και θα τους αποσταλεί το σχετικό αναμνηστικό.

 

Εκτός του υφυπουργού αθλητισμού, τις απονομές έκαναν συμπαίκτες και αντίπαλοι του Ανατόλια, όπως ο Λάκης Τσάβας και ο Θόδωρος Ροδόπουλος καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Η φετινή γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας (στο Bungalow White) αποτελεί κομβικό σημείο στην προσπάθεια του Συνδέσμου να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (12-21 Ιουλίου) και η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών, φίλων και παραγόντων που βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση, ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης. Ανάμεσά τους, ο Κωσταντίνος Γκιουλέκας (βουλευτής Θεσσαλονίκης), η Μαρία Πασχαλίδου (αντιδήμαρχος αθλητισμού), ο Σπύρος Βούγιας (π. υπουργός), ο Γιώργος Ορφανός (π. υπουργός), ο Σπύρος Στρατής (τ. πρόεδρος του ΣΒΚΘ), ο Στέλιος Συμεωνίδης (πρόεδρος ΚΕΔ-ΕΟΚ), ο Σάββας Λόρτος (πρόεδρος ΕΚΑΣΘ), ο Θανάσης Μάντσιος (πρόεδρος ΕΚΑΣΧ), ο Στέλιος Κουκουλεκίδης (διεθνής διαιτητής και επικεφαλής της ΚΕΔ- ΕΚΑΣΘ), ο Παναγιώτης Τσολακίδης (πρώην διεθνής διαιτητής), ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο Κώστας Χαριτωνίδης (πρόεδρος της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης), ο Νίκος Μεντηλίδης (αντιπρόεδρος της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης), ο Βασίλης Οικονομίδης (τ. πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Σωτήρης Σακελλαρίου, ο Στέργιος Γούσιος (εκπρόσωπος βετεράνων του Άρη και του ΣΠΑΚΕ), ο Γιάννης Τσουμής (α΄ αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΘ), ο Νίκος Βαμβακούδης (β΄ αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΘ), ο Αντώνης Μαυρογένης (γενικός γραμματέας ΕΚΑΣΘ), ο Αλέκος Κατσιάνης, ο Λεωνίδας Πανταζής, ο Γιώργος Γκιουζέλης (πρόεδρος Συνδέσμου Κριτών Θεσσαλονίκης), ο Θανάσης Παπαγεωργίου (πρόεδρος Ένωσης Γυμναστών Β. Ελλάδας), ο Χρήστος Γαλαζούλας (καθηγητής ΤΕΦΑΑ).

Επίσης, το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Νίκος Σαπουντζής, οι Έλληνες Διασώστες, η Χρυσάνθη Στεφανίδου, ο Παναγιώτης Βαφειάδης, ο Γιάννης Τσιμπής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος (βετεράνος διαιτητής), ο Δημήτρης Γαλάνης, η Ρένα Δημητριάδου (πρόεδρος Απόλλωνα Καλαμαριάς), η Γιώτα Κούρτη.

 

Τις ευχές του έστειλε κι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης. Ο πρόεδρος του ΣΒΚΘ, Πάρης Πετράς, έκανε ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, όπως τόνισε, δεν αποκλείεται να σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 92 ομάδες!

 

Ο τυχερός της πίτας ήταν ο πρώην αντιπρύτανης ΑΠΘ Στέλιος Πανάς, ο οποίος κέρδισε ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Κωνσταντινούπολη. Ο δεύτερος τυχερός ήταν ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο οποίος κέρδισε δύο αθλητικές εκδόσεις.

 

*Σημαντική η βοήθεια του Νίκου Παναγιωτίδη καθώς και των Ζαχαροπλαστείων Γεράση και στη φετινή εκδήλωση. Ο ΣΒΚΘ τους ευχαριστεί δημοσίως για την προσφορά τους.