Λαμπρή η εκδήλωση της ΕΣΚΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΣΚΑ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «ΔΑΪΣ», ενώπιον πάνω από 250 ανθρώπων της Ενωσης και όχι μόνο.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής της Β’ Αθήνας κ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βασιλακόπουλος, o B’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βιντζηλαίος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, κ. Τσαγκρώνης, αλλά και τα μέλη της ΕΟΚ, κ.κ. Γολέμης, Κουλοσούσας, Θεοδωρόπουλος, καθώς και τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, κ.κ. Ζαβλανός και Δούκας, ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, κ. Βιδάλης, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΔΚΑ, η πρόεδρος του ΣΚΚΑ, κα. Μερίκα, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου των Κριτών, ο Β’ αντιπρόεδρος της ΟΔΚΕ, Θόδωρος Τσαγκαμίλης και ο γενικός Γραμματέας της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλης Λυμπεράτος.

Επίσης, δόθηκαν μετάλλια και διπλώματα στις ομάδες της Ενωσης που διακρίθηκαν την προηγούμενη σεζόν. Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Μελάς  Άγιος Ελευθέριος, Παπα-Γιώργος Φειδόπουλος, ενώ τιμήθηκαν ο κ. Ιωάννης Δούκας, Πρόεδρος και ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ο κ. Χαράλαμπος Τερζόπουλος, Πρόεδρος της ομάδας του Ζωγράφου, ο κ. Κώστας Λουφόπουλος, Πρόεδρος του ΚΑΟ Γέρακα, ο κ.Ιωάννης Σμυρλής Πρόεδρος του Φιλαθλητικού ΑΟ, αλλά και η διεθνής πλέι μέικερ του Αθηναϊκού, Δήμητρα Καλέντζου.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

Δημήτρης Μπασούρης (πρόεδρος ΕΣΚΑ):

«Εκ μέρους του Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α απευθύνω σε όλους εσάς τους παρευρισκόμενους στην καθιερωμένη εδώ και χρόνια εορταστική εκδήλωση της Ένωσης τις ειλικρινείς ευχές μας για Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε κάθε τομέα της δραστηριότητα σας. Η ΕΣΚΑ όταν κάνει εκδηλώσεις κάνει εκδηλώσεις για να βρεθούν παίκτες, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, κριτές, τα θεσμοθετημένα όργανα τα δικά μας, δηλαδή η Ομοσπονδία μας και πιθανόν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας.

Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουμε την μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας σε αυτά τα επίπεδα. Και νομίζω πως έχουμε πετύχει. Οι ομάδες αυξάνονται και φαίνεται πως όλοι μαζί έχουμε πάρει έναν κοινό δρόμο. Πλέον, δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά λεφτά από λίγους, αλλά λίγα από πολλούς. Οι καιροί είναι τέτοιοι που χρειάζεται συνολική προσπάθεια. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί χωρίς εσάς, όλους αυτούς δηλαδή που αγαπάτε το άθλημα και το βοηθάτε χωρίς ουσιαστικά να έχετε κάποιο κέρδος, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ, γεροί και τα πράγματα, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας να έχουν βελτιωθεί αρκετά».

Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος ΕΟΚ):

«Χαίρομαι πολύ και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας καθώς με προσκάλεσε ο Δημήτρης Μπασούρης, ένας άξιος συνεργάτης μου. Eίναι σημαντικό να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι για το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας μας σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπου έχει χαθεί ο κοινωνικός έλεγχος. Όταν φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε ότι δεν μπορεί να προστατευτεί ακόμη και η προσωπική περιουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ένα κατάντημα στο οποίο όλοι θα πρέπει να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε.

Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος αντίστασης και αντίδρασης σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα τα οποία παρατηρούμε τελευταία. Ακούω πολλούς που λένε είμαστε αγανακτισμένοι, δεν είναι σωστό αυτό, ούτε σοβαρή προσέγγιση, τι πάει να πει είμαστε αγανακτισμένοι; Περιέχει προσωπικό συμφέρον αυτή η λέξη μέσα της. Είμαστε ανήσυχοι και εγώ είμαι ανήσυχος και ανησυχώ για τον τόπο μου. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση, να είμαστε ανήσυχοι, να μην τοποθετούμε τον εαυτό μας ανάλογα με τα προσωπικά μας συμφέροντα.

Ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ είναι και μια πρόκληση και μια πρόσκληση , αλλά είναι και η διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η κοινωνία μας. Ο αθλητισμός είναι διαδικασία αποκατάστασης της ενότητας της κοινωνίας και γι’ αυτό λέμε συνήθως όλοι να είμαστε φίλοι. Εντάξει, όλοι καμιά φορά ξεφεύγουμε θέλοντας να υποστηρίξουμε το αγωνιστικό συμφέρον της ομάδας μας, πολλοί από εμάς είμαστε κάπως ευέξαπτοι, αλλά τελικά όλοι είμαστε υπηρέτες ενός μεγάλου σκοπού και στόχου. Να ανεβάσουμε τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες που υπηρετεί και εξυπηρετεί ο αθλητισμός, που υπηρετεί και εξυπηρετεί το αθλητικό κίνημα. Ήμουν δέκα χρόνια πρόεδρος στην Ευρώπη και έζησα από πολύ κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αθλητικά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Εγώ είμαι περήφανος για τον τόπο μου, ο τόπος δεν έχει αδικήσει κανέναν και ούτε φταίει για το ότι βρισκόμαστε σε αυτό το κρίσιμο από πλευράς οικονομίας επίπεδο, ο τόπος βοηθάει και δεν μπορούμε να θεωρούμε όλοι ότι μας έχει αδικήσει. Θεωρώ λοιπόν ότι το αθλητικό κίνημα αυτού του τόπου είναι μπροστά από άλλα, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γι’ αυτό, όπως είπε και ο πρόεδρος της Ένωσης, αξίζετε συγχαρητήρια».