“Λειτούργησαν παράνομα”

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Κύπρο ύστερα από την ένσταση και την καταγγελία του Αχιλλέα Καϊμακλίου για παράτυπες εγγραφές καλαθοσφαιριστών στον ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal news Κύπρου», η έρευνα την οποία διέταξαν ξαν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, για το πώς βρέθηκε σφραγίδα με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου σε φάκελο με τα δελτία των καλαθοσφαιριστών, έδειξε ότι:

«Δεν παραλήφθηκε ποτέ φάκελος ή συστημένη επιστολή με ημερομηνία 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Βάσει της έρευνας, αποδείχθηκε ότι σε καμία από τις σχετικές λίστες τις οποίες καταρτίζει το ταχυδρομείο, δεν αναγράφεται ότι παρελήφθη σχετικός φάκελος ή συστημένη επιστολή με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου.

Βάσει των κανονισμών λειτουργίας των Κυπριακών Ταχυδρομείων, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν ποτέ τις Κυριακές, ενώ τα Σάββατο «ανοίγουν» από τις 9-11 το πρωί για να παραλάβουν ή να διεκπεραιώσουν έγγραφα τα οποία έχουν σχέση με δικαστικές αποφάσεις και μόνο.

Επίσης, οι ίδιοι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν σφραγίδες με κυριακάτικες ημερομηνίες. Ή αν υπάρχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν επισήμως, αφού παραμένουν κλειδωμένες.

Επειδή στα επίμαχα έγγραφα, σύμφωνα με τον Αχιλλέα, υπάρχει σφραγίδα με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου (ημέρα Κυριακή), τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα συνεχίσουν την έρευνά τους. Για να ανακαλύψουν ποιοι, πότε και πώς, είτε μέσα από την υπηρεσία είτε εκτός αυτής, κατάφεραν, παράνομα, να σταμπάρουν φακέλους με τη συγκεκριμένη (ανύπαρκτη επισήμως) σφραγίδα.

Οι ερευνητές των Κυπριακών Ταχυδρομείων υποπτεύονται ότι κάποιος ή κάποιοι (μέσα από την υπηρεσία ή και εκτός αυτής) λειτούργησαν παράνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θεωρούν, δηλαδή, ότι “επιστρατεύθηκε” παρανόμως η σφραγίδα, πιθανόν κατόπιν εορτής, για να σφραγιστούν άρον-άρον έγγραφα.

Και ότι υπό το κράτος της βιασύνης, δεν αντιλήφθηκε όποιος προέβη στην παρανομία, ότι η 26η Σεπτεμβρίου ήταν Κυριακή, ημέρα κατά την οποία δεν λειτουργούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες. Και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να τους βρουν και να τους παραπέμψουν».

Πηγή: sentragoal.com/cy