Σε μια ξεχωριστή και μεγαλειώδης εκδήλωση παρουσιάστηκε η εθνική ομάδα της Ισπανίας. Το μενού περιελάμβανε φωτοβολίδες, μάγους και πολλές εκπλήξεις και τους παίκτες της εθνικής Ισπανίας να μιλούν για ακόμη έναν τίτλο. Μέσα από ένα μαγικό κουτί εμφανίστηκε ο Σέρτζιο Σκαριόλο για να μιλήσει αργότερα για τις φιλοδοξίες της ομάδας του!

«Είναι μία πολύ ωραία ανάμνηση. Μία επιτυχία που μας δίνει κίνητρο για τη Λιθουανία. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία με την Εθνική και συνεχίζουμε να παίζουμε πολύ όμορφα. Αν πηγαίνεις σε ένα τουρνουά με αυτή την ανάμνηση είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις τις φιλοδοξίες σου».

Με τη σειρά του ο Πάου Γκασόλ σχολίασε: «Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να ξαναπάρουμε τον τίτλο, όμως κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και με δουλειά από όλους θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες», ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο συνέχισε:

«Το δύσκολο είναι να επαναλάβουμε την επιτυχία της Πολωνίας και γι’ αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε δουλεύοντας σκληρά όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας του ότι ο αριθμός των Εθνικών ομάδων είναι πολύ μεγάλος και του ότι όλες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ένα ολυμπιακό εισιτήριο».

Η Εθνικής Ισπανίας θα ξεκινήσει τελευταία την προετοιμασίας της, καθώς όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ήδη αρχίσει.