Οι κανονισμοί της FIBA διαφέρουν σε πολλά σημεία από εκείνους του ΝΒΑ και για το λόγο αυτό οι ιθύνοντες την εθνική ομάδα, φρόντισαν ν’ αναλύσουν κάποιες από τις διαφορές αυτές. Μάθημα διαιτησίας, λοιπόν, περιλάμβανε το πρόγραμμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με σύμβουλο διαιτησίας της ΕΟΚ Χρήστο Χριστοδούλου και το πρώην διαιτητή Ανδρέα Βαρδάλο να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ και ν’ αναλύσουν στους παίκτες ορισμένες πολύ σημαντικές πτυχές των κανονισμών της FIBA, ενώ απάντησαν και σε απορίες τους. Η συζήτηση αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σίγουρα θα αποτελέσει ένα «εφόδιο» εν όψει των επίσημων αγώνων της Εθνικής.

Η προπόνηση που ακολούθησε είχε και χαρακτήρα… προσομοίωσης αγώνα. Δύο διαιτητές και γραμματεία έδωσαν «τόνο» επίσημης αναμέτρησης στο οικογενειακό διπλό, στο οποίο έγιναν οι δοκιμές όσων έχουν δουλευτεί μέχρι σήμερα στην προπόνηση.

Εκτός αγώνα έμειναν ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος συνεχίζει να κάνει θεραπεία και ο Κώστας Σλούκας ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής.