Μαλτέτσιος: «Αγώνας ζωής και … θανάτου»

Τρεις αγώνες, τρεις τελικοί. Ετσι αντιμετωπίζουν στον Πιερικό Αρχέλαο τα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος.  Περιθώρια για περαιτέρω απώλειες δεν υπάρχουν και στο ματς με τον Πανελευσινιακό η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της προετοιμασίας μας για το εντός έδρας παιχνίδι μας απέναντι στον Πανελευσινιακό. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό πρόβλημα με την υγεία του Ιγκμπάβμποα, ο οποίος θα δώσει το παρόν κανονικά στο παιχνίδι του Σαββάτου, όλοι οι άλλοι αθλητές είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο βοηθός προπονητή, Χρήστος Ξηρομερίτης  και συνέχισε:

«Μετά την ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική, στην ομάδα έχει μπει η λέξη “πρέπει“. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ολιγωρία ή λάθος ή παράλειψη. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου, η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, πρέπει να έχει διάθεση, πρέπει να παλέψει για κάθε μπάλα μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να κερδίσει. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και θα δοκιμάζουμε την τακτική, την επιθετική και την αμυντική που θα χρησιμοποιήσουμε κόντρα στην Ελευσίνα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς και εμείς θα επιδιώξουμε τη νίκη για εμάς και το κοινό μας. Θέλουμε την υποστήριξη τους και τη θετική ενέργεια που μας δίνουν σε κάθε παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς. Άλλωστε, “οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται…».

Με τη σειρά του ο Νεμάνια Τσουκ μιλώντας για το επερχόμενο παιχνίδι ανέφερε: «Πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας και δεν έχουμε άλλα περιθώρια εκτός της νίκης. Παίζουμε με μια δύσκολη ομάδα, αλλά εμείς θα κατεβούμε για να κερδίσουμε και μόνο. Περιμένουμε όπως πάντα τον κόσμο μας για να πανηγυρίσουμε μαζί αυτή τη νίκη. Τα παιχνίδια που απέμειναν για τη λήξη του πρωταθλήματος είναι πραγματικά τρεις τελικοί αγώνες που πρέπει απαραίτητα να τους κερδίσουμε όλους».

Τέλος,  για το ματς με τον Πανελευσιανικό μίλησε ο Γιάννης Μαλτέσιος: «Το παιχνίδι του Σαββάτου για εμάς είναι ένας αγώνας ζωής και … θανάτου. Πρέπει να καταθέσουμε μέσα στο γήπεδο όλα τα αποθέματα ενέργειας που έχουμε για να κερδίσουμε αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα για εμάς. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα ότι ο αντίπαλός μας είναι αδιάφορος βαθμολογικά και να είμαστε χαλαροί. Τέτοια παιχνίδια κερδίζονται με την ομαδικότητα και την κατάθεση ψυχής και όχι με ηρωισμούς. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να δείξουμε τις προθέσεις μας μέσα στο γήπεδο και με καλή άμυνα, μυαλό στην επίθεση και προσοχή στις λεπτομέρειες που μας έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς φέτος, πιστεύω θα τα καταφέρουμε και θα μείνουμε ζωντανοί στη μάχη για την σωτηρία. Σ΄ αυτή την τεραστία προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο της Κατερίνης δίπλα μας, όπως πάντα».