Μανουσέλης: «Να δείξουμε ένα σοβαρό πρόσωπο»

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Μάνος Μανουσέλης, έχει να αντιμετωπίσει, όπως και όλοι οι συνάδελφοί του, μια ιδιαίτερη κατάσταση, αφού η FIBA κατέληξε στο σύστημα αυτό των μοιρασμένων σε ομίλους ομάδων εξαιτίας της πανδημίας, προκειμένου να επιστρέψουν σταδιακά στην ευρωπαϊκή σκηνή και οι «μικρές» εθνικές ομάδες.

«Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη κατάσταση και για εμάς, αλλά και για όλες τις χώρες και ομάδες. Ο αθλητισμός ταλαιπωρείται, όπως ταλαιπωρούνται κι άλλοι τομείς της ζωής μας. Η Εθνική Ομάδα είχε στο πρόγραμμά της αυτό το τουρνουά και έπρεπε να είναι έτοιμη και συνεπής στις υποχρεώσεις της. Ακόμη κι αν στο τέλος της διαδρομής το τρόπαιο δεν ισούται με κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο στόχος μας ήταν να δουλέψουμε όσο ήταν δυνατό και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες με τα παιδιά αυτά που βρίσκονται εδώ. Θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί, υπάρχει ταλέντο, υπάρχει διάθεση και επιθυμία μας είναι να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα μας. Στον όμιλό μας στην Κρήτη υπάρχουν δυνατές ομάδες και θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες μας να τεστάρουν κι αυτοί τις δυνάμεις τους.

Σημαντικό για τα παιδιά θα είναι να νιώσουν και τη στήριξη από την εξέδρα, παρά το ότι γνωρίζουμε καλά πως δεν είναι εύκολο για πολλούς να βρεθούν στο γήπεδο εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει. Άσχετα από τις συνθήκες όμως, επιθυμία δική μας είναι μία: Να δείξουμε ένα σοβαρό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και να δούμε ποια από τα παιδιά είναι έτοιμα να κάνουν το επόμενο βήμα».