Μελετιάδης: «Προτεραιότητα μου η ατομική βελτίωση»

Για πρώτη φορά πήρε την απόφαση να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην Αθήνα. Μερικούς μήνες μετά… δικαιώθηκε.

Ο Δούκας είναι ο νέος πρωταθλητής της ΕΣΚΑ στους παίδες και ο κόουτς Ευριπίδης Μελετιάδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι αλλά και τους στόχους που θέτει όταν δουλεύει με νεαρούς ηλικιακά αθλητές.

Αναλυτικά

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ και τι σημαίνει για τον ίδιο
“Είναι μία πολύ μεγάλη δικαίωση για εμένα που έφυγα για πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή έμοιαζε με ένα ταξίδι προς το άγνωστο, καθώς είχα μόνο τον κόουτς Μπακογιώργο που με ήξερε καλά από τις Εθνικές ομάδες. Από εκεί και πέρα το μόνο εφόδιο που είχα ήταν ότι πάντα δουλεύω σκληρά. Οι πολλές ώρες εργασίας σε συνδυασμό με την αγάπη που έχω για τα παιδιά μας είναι τα δύο στοιχεία που επενδύω σε κάθε δουλειά μου”.

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή του πρωταθλήματος
“Για όλους ήταν στόχος το πρωτάθλημα. Για εμένα, όμως, τα πράγματα ήταν αλλιώς. Όταν μιλάμε για τέτοιες ηλικίες δεν βάζω ποτέ στόχους τροπαίου. Η προτεραιότητα μου σε αυτές τις ηλικίες είναι αρχικά η ατομική βελτίωση, μετά να γίνουν ομάδα και ύστερα αν έρθει το πρωτάθλημα είναι ευπρόσδεκτο. Αν έχεις πάρει 12 παίκτες και τους έχεις κάνει καλύτερους σε σχέση με αυτό που ήταν ποιος μπορεί να πει ότι απέτυχες γιατί δεν πήρες το πρωτάθλημα;”.

Για τον τελικό απέναντι στην Ακαδημία
“Είχαμε το αβαντάζ ότι παίζαμε στην έδρα μας και ότι είχαμε τη σειρά στο 2-0 από την κανονική διάρκεια. Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και το καταφέραμε. Γενικά θεωρώ ότι παίξαμε καλό μπάσκετ και κερδίσαμε δίκαια τον αγώνα”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον στο Πανελλήνιο
“Έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι το Πανελλήνιο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ μας δίνει το έναυσμα να δουλέψουμε και πάλι όσο πιο σκληρά μπορούμε. Το Πανελλήνιο είναι αρκετά μακριά για να το σκεφτόμαστε από τώρα. Προς το παρόν θέλουμε να είμαστε υγιής, να δουλεύουμε συνεχώς και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο που μπορούμε όταν έρθει η στιγμή”.