Μετονομάστηκε σε «Αίθουσα Δημήτρης Γκίμας» η κεντρική σάλα του ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου

Σε μία κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς του Δημήτρη Γκίμα στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό της Βέροιας, προχώρησε ο Δήμος με την απόφασή του να μετονομάσει την κεντρική σάλα του ΔΑΚ Βικέλας σε «Αίθουσα Δημήτρης Γκίμας». Μία πράξη που συνοδεύτηκε από την ανάρτηση στην οροφή του κλειστού και της φανέλας με το νούμερο 10 και το όνομα του Δημήτρη Γκίμα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από έναν χρόνο, σκορπίζοντας στη θλίψη όλη τη μπασκετική κοινωνία.

Ο Φίλιππος Βέροιας με ανακοίνωσή του συγχαίρει το Δήμο Βέροιας για την κίνησή του αυτή…

Αναλυτικά:
«Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί το Δήμο Βέροιας και να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ κο Ακριβόπουλο Λεωνίδα και τους συνεργάτες του για τη μετονομασία της κεντρικής σάλας του ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου σε «Αίθουσα Δημήτρης Γκίμας». Η πράξη αυτή αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και η υλοποίησή της σήμερα Σάββατο 15/5 αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημειολογική αξία, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση ακριβώς ενός έτους από τον αδόκητο χαμό του εμβληματικού μας παίκτη και προπονητή.

Σε μια τόσο συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για όλους μας, η ονοματοδοσία αυτή και τα αποκαλυπτήρια της φανέλας με το νούμερο 10 στην οροφή της φυσικής μας έδρας, αποτελούν για όλους εμάς στο τμήμα καλαθοσφαίρισης μια μικρή, έστω, παρηγοριά στον πόνο που μας έχει προκαλέσει η τεράστια αυτή απώλεια. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία του αθλητισμού στην πόλη μας ξέρουν να τιμούν προσωπικότητες, οι οποίες με το ήθος και την προσήλωσή τους έχουν αφήσει το στίγμα τους κι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στα αθλητικά δρώμενα της Βέροιας.

Κι ένας από αυτούς ήταν αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Γκίμας».