Στη χώρα της… τουλίπας θα κάνει το ντεμπούτο του με τη “γαλανόλευκη” φανέλα οΝαζ Μήτρου Λονγκ, ο οποίος συμπεριελήφθη στην αποστολή της εθνικής ανδρών για τι δεύτερο παιχνίδι στα “παράθυρα” των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025. Ο Βασίλης Σπανούλης θα έχει την ευκαιρία να δει τόσο τον ελληνοαμερικάνο σε δράση με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όσο και τον Βαγγέλη Ζούγρης, που είναι κι αυτός μέσα στην αποστολή που αναχώρησε για την Ολλανδία και το ματς της Χάγης (26/2, 20:30).

Ο Μήτρου Λονγκ λίγο πριν την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του για τη συμμετοχή με το ελληνικό εθνόσημο.

«Είμαι ενθουσιασμένος και λίγο ανυπόμονος για το αυριανό παιχνίδι», τόνισε και συνέχισε: «Είναι τιμή και περηφάνεια να φοράω αυτά τα χρώματα, αυτή τη φανέλα, υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για την ομάδα και την προετοιμασία της και είμαι πολύ συγκεντρωμένος ώστε να μπορέσω να βοηθήσω».

Ο Μήτρου Λονγκ ρωτήθηκε για την απουσία του Τόμας Γουόκαπ και την δική του πρώτη παρουσία στο παρκέ: «Όποιος παρακολουθεί τον Τόμας, ξέρει ότι δεν είναι εγωιστής ως παίκτης, ότι μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα. Ως παίκτης το έδειξε και πριν από δύο μέρες στον αγώνα με την Τσεχία. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω παρόμοια πράγματα. Ο κόουτς Σπανούλης μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση με το πάθος του και την ενέργειά του. Θέλω να κάνω ότι μου ζητήσει η ομάδα και να αφήσω τα πάντα στο παρκέ».

Σε ερώτηση για το αν θα αφιερώσει τη νίκη και στη μητέρα του, η οποία ανυπομονούσε για αυτήν την ημέρα απάντησε: «Η μητέρα μου από την ημέρα που τελείωσα το κολλέγιο έκανε ότι μπορούσε για να πάρουμε το διαβατήριο και έκλαψε την ημέρα που έγινε πραγματικότητα. Θέλουμε κι εγώ και ο αδελφός μου όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».