Με μαθητές δημοτικού στις εξέδρες ο τελικός

Με μαθητές έως 12 ετών στις εξέδρες θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στις 6 του Μάρτη στο Ελληνικό, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Γλυφάδας.

Μία σύσκεψη στην οποία οι προτάσεις που… έπεσαν στο τραπέζι ήταν μπόλικες και αντικρουόμενες. Η Αστυνομία – που εκπροσωπήθηκε από τον ταξίαρχο κ. Βιτζίκη και τον β’ διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γλυφάδας κ. Μπόμπο – πρότεινε το ματς να το παρακολουθήσουν παιδιά έως 12 ετών από σχολεία, συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Μία πρόταση που βρίσκει σύμφωνο και το υπουργείο Παιδείας.

Η γενική Γραμματεία Αθλητισμού διά στόματος του Βασίλη Ντάκουρη κατέθεσε πρόταση για διεξαγωγή του τελικού με θεατές αθλητές και αθλήτριες Ακαδημιών, μαζί με μέλη των «Πελαργών», κάτι όμως με το οποίο διαφώνησε η Αστυνομία, θέτοντας θέμα ασφάλειας.

Η ΕΟΚ από την πλευρά της (διά του γγ Τάκη Τσαγκρώνη) έθεσε στο τραπέζι το πλάνο της περασμένης περιόδου, με κάποιες τροποποιήσεις!!! Δηλαδή η αναμέτρηση να διαξαχθεί με την παρουσία οπαδών των δύο “αιωνίων”, αλλά λιγότερους από εκείνους που είχαν βρεθεί στο Ελληνικό πέρυσι! Πρόταση που απορρίφθηκε άμεσα απ’ την Αστυνομία, η οποία το μόνο που δέχθηκε ήταν να διατεθούν 350 προσκλήσεις συνολικά.

Τώρα όσον αφορά τους μαθητές, ουδίες γνωρίζει ακόμη πόσοι ακριβώς θα είναι οι… τυχεροί που θα παρακολουθήσουν live τον μεγάλο τελικό, καθώς δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνει αυστηρή ταυτοποίηση θεατών και συνοδών για να μην έχουμε τίποτε… περίεργους επισκέπτες!!! Το σχόλιο επί του συγκεκριμένου ζητήματος του Τάκη Τσαγκρώνη ήταν πως “… Θα πρέπει να διευκρινιστεί πόσα παιδιά θα έρθουν. Αν είναι ο τελικός να γίνει υπό το βλέμμα 500 ατόμων, θα πρόκειται για ήττα του μπάσκετ”.

Όσον αφορά τις ομάδες, οι ερυθρόλευκοι διά του Χρήστου Σταυρόπουλου έδειξαν θετικοί στην πρόταση της Αστυνομίας, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό, με τον Μάνο Παπαδόπουλο να δείχνει αντίθετος και να τονίζει ότι “… εάν συμβεί το παραμικρό, την ευθύνη θα έχει η Αστυνομία και ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει αμέσως από τον αγώνα”.