«Μοντέρνο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα»

Το πρόγραμμα μπάσκετ νεαρών αθλητών του Πιερικού Αρχέλαου ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου και με αφορμή τη νέα σεζόν ο Στέλιος Χατζηιωάννου, υπεύθυνος της ακαδημίας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου της Κατερίνης.

«Η ομάδα μας έχει πλέον το δικό της πρόγραμμα, ένα μοντέρνο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Οι αθλητές μας προπονούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως είναι αυτές του κλειστού γυμναστηρίου στο Σταθμό. Εκτός από τις προπονήσεις του μπάσκετ από κάποια ηλικία και μετά γίνονται ατομικές προπονήσεις, όπως και προπονήσεις βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης (ενδυνάμωση, ταχύτητα, έκρηξη, αλτικότητα, ευκινησία)» δήλωσε σχετικά ο Στέλιος Χατζηιωάννου, προσθέτοντας:

«Το πρόγραμμα εκτελείται από 14 προπονητές που στην πλειοψηφία τους είναι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ και τέσσερις από αυτούς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου. Όλοι οι προπονητές μας έχουν αγωνιστική εμπειρία, αλλά για μας δεν είναι το βασικό κριτήριο. Θέλουμε προπονητές δάσκαλους που να γνωρίζουν από παιδαγωγική, μεθοδολογία, κινητική μάθηση, ψυχολογία. Η προπονητική ομάδα πλαισιώνεται από μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τον ορθοπεδικό κ. Μανώλη Παπακώστα, τον καρδιολόγο κ Θόδωρο Γρηγορόπουλο, τον φυσικοθεραπευτή κ. Παναγιώτη Χοντολίδη, τον διαιτολόγο κ. Βασίλη Καπετανάκη και τους εργοφυσιολόγους κ. Γιώργο Ζιώγα και Σάκη Κουτλουμπάση.

Εκτός από την βασική μας επιδίωξη που είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη μάθηση, την ευχαρίστηση και τη διασκέδαση, προσπαθούμε να δώσουμε στους αθλητές μας όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις και εμπειρίες. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και ακόμα πλουσιότερο αναμένεται να είναι τη νέα σεζόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πήραμε μέρος σε 7 τουρνουά (Πήλιο, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Λάρισα και 2 στην Κατερίνη) τα τμήματα μας έπαιξαν συνολικά πάνω από 60 φιλικούς αγώνες με 26 διαφορετικές ακαδημίες (χωρίς να υπολογίζουμε τα φιλικά εντός του νομού) ανάμεσα στις οποίες του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Αμαρουσίου, του Ίκαρου Καλλιθέας και του Ηρακλή».

Η περσινή χρονιά ήταν για τον Πιερικό Αρχέλαο ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς είχε να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα. Η 6η θέση της εφηβικής ομάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ από τους παίδες, αλλά και οι διακρίσεις των μικρότερων τμημάτων σε σημαντικά τουρνουά (καθώς δεν διεξάγονται αντίστοιχα πρωταθλήματα) με τη συμμετοχή ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα, ήταν κάποια από αυτά.

Την περσινή περίοδο τέσσερις αθλητές από την εφηβική ομάδα και ένας από το παιδικό είχαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2, ενώ φέτος αναμένεται να πάρουν ενεργό ρόλο στη Β΄ εθνική ακόμη περισσότεροι αθλητές. Επιπλέον, ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν η μόνη επαρχιακή ομάδα που παρουσίασε δικούς της αθλητές (Φακοπουλίδης, Τσαλμπούρης) τόσο στην εφηβική, όσο και στην παιδική εθνική ομάδα. Επίσης έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για πολλούς νέους αθλητές από ομάδες υψηλότερων κατηγοριών, με τον Αναστάσιο Πρισκομάτη να παραχωρείται στην Αγία Παρασκευή (Α2 κατηγορία).