«Μονόδρομος να γίνει χορηγός ο κόσμος»

Τον κόσμο της ομάδας περιμένει ο Άρης Αθανασιάδης στην γενική συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης (6 Ιουνίου). Ο πρόεδρος των Ικάρων Σερρών με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ Σερρών» τόνισε: «Είναι μονόδρομος να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια και να γίνει ο μεγάλος χορηγός της ομάδας. Οι Ίκαροι πρέπει να βασίζονται στον κόσμο τους που θα παίρνει αποφάσεις για την ομάδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι υγιές. Για αυτό και θα έχουμε ανοιχτή συνέλευση στις 6 Ιουνίου για να έρθει ο κόσμος και να πει τις προτάσεις του. Πρέπει αυτοί που διοικούν την ομάδα να βγαίνουν από τον κόσμο. Θέλουμε την πίεση του κόσμου για να γινόμαστε καλύτεροι». Συνεχίζοντας για τους οπαδούς ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον κόσμο. Παίζουμε στην Α2, σε ένα καλό πρωτάθλημα, με καλό θέαμα. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει περισσότερο τους Ικάρους και να βοηθήσει και εμάς τους λίγους που ασχολούμαστε και δίνουμε διέξοδο και σε πάρα πολλά παιδιά».

Εν συνεχεία ο ισχυρός άνδρας των Σερραίων εξαπέλυσε «πυρά» σε κράτος και Δήμο υποστηρίζοντας: «Νομίζω πως οι πρόεδροι των ομάδων της Α2 τιμωρούνται από την πολιτεία και την ίδια την ομοσπονδία. Δε γίνεται να γίνονται κάποιοι πανευρωπαϊκοί αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες και να δίνονται 80.000.000 ευρώ και όταν ζητάει ένα πολύ μικρότερο ποσό η Α2 της τάξης τους 1.000.000 ευρώ να λένε δεν υπάρχουν λεφτά. Λεφτά για τον αθλητισμό υπάρχουν. Απλά κάποιοι δε πιέζουν καταστάσεις. Επίσης έχουμε παράπονα και από τον Δήμο. Είναι αδιανόητο να πηγαίνουμε στον Δήμο και να λένε συνεχώς πως δεν υπάρχουν λεφτά. Δηλαδή το κομμάτι μπάσκετ να μη δικαιούται ούτε ένα ευρώ;».

Ο κ. Αθανασιάδης τοποθετήθηκε και για το σενάριο της πιθανής συμμετοχής στην Α1 όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Ίκαροι πέρυσι αδικήθηκαν αλλά δε γυρνάμε πίσω. Πιστεύω πως φέτος έχει γίνει ένα θετικό βήμα με την ειδική αδειοδότηση συμμετοχής που καθορίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ. Το ερώτημα είναι πότε θα συνεδριάσει η Ε.Ε.Α, πότε θα πάρει αποφάσεις για να ξέρουμε. Δε γίνεται πάλι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Θα πιέσουμε προκειμένου να μάθουμε καταληκτικές ημερομηνίες, προοπτικές και ότι είναι απαραίτητο γιατί αν υπάρχει προοπτική Α1 πρέπει να ετοιμαστούμε. Να προετοιμάσουμε την σύσταση ΚΑΕ, το γηπεδικό και διάφορα νομικά ζητήματα».

Τέλος, αναφέρθηκε στα παιδιά των ακαδημιών όπου είπε: «Ο Παναγιώτης  Σπανός κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με τους υπόλοιπους προπονητές. Βελτιωνόμαστε συνέχεια καθώς οι προπονητές ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους να συσπειρώνουμε τα παιδιά στο μπάσκετ. Θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε γωνιά του νομού».