Μπαίνει σε ψηφιακή εποχή το ελληνικό μπάσκετ… Πρόθεση για livestreaming των εθνικών πρωταθλημάτων!

Το πλάνο της ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών του ελληνικού μπάσκετ θα παρουσιάσει η ΕΟΚ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (23/06). Το σχέδιο της ομοσπονδίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την πρόθεση για κάλυψη μέσω livestreaming όλων των αγώνων μπάσκετ των εθνικών πρωταθλημάτων!

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο πνοής για το ελληνικό μπάσκετ, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιος να υπογράφουν το Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα φέρει μια νέα εποχή στο μπάσκετ.

Με την απόλυτη στήριξη αυτών των φορέων, τίθεται σε εφαρμογή η πλήρης ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών της ΕΟΚ, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα σωματείων, αθλητών και όλων των ενεργά ασχολούμενων με το άθλημα.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και το πρωτοποριακό πλάνο εγκατάστασης καμερών σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, προκειμένου να καλύπτονται με Live streaming όλοι οι αγώνες μπάσκετ των Εθνικών πρωταθλημάτων!

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το οποίο εξ αρχής υποστήριξε θερμά η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είχε την αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού, δέχτηκε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και έτσι μπορεί να υλοποιηθεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε πολλούς τομείς.

Η συνέντευξη Τύπου θα καλυφθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο youtube, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα την καλύψουν δια ζώσης παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευση προκειμένου η εκδήλωση να αρχίσει την προγραμματισμένη ώρα.