Μπαξεβάνης: ««Βραχυπρόθεσμος στόχος η σωτηρία της ομάδας»

Συνέντευξη παραχώρησε ο νέο τεχνικός του Ερμή Λαγκαδά στην ιστοσελίδα www.lagadas.net. Σε αυτή ο Αντώνης Μπαξεβάνης έθεσε το στόχο της νέας σεζόν, ενώ αναφέρθηκε στους παίκτες που έχουν ανανεώσει αλλά και για τις… εκκρεμότητες που υπάρχουν! Παράλληλα, ο τεχνικός του Ερμή αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι και στην κατάσταση που επικρατεί το μπάσκετ γενικότερα.

-Πως νιώθετε που επιστρέφετε και πάλι ως προπονητής στον Ερμή;

« Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε μια ομάδα με την οποία έζησα πριν από 3 χρόνια μια πολύ μεγάλη επιτυχία (άνοδος στην Α2). Άλλωστε με τους ανθρώπους του Ερμή οι σχέσεις μας ποτέ δεν εστιάστηκαν μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο».

 -Ποιος ο στόχος που θέτετε για τη φετινή χρονιά;

«Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι σαφέστατα η σωτηρία της ομάδας η οποία φέτος θα είναι σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση με το δεδομένο ότι υποβιβάζονται 5 ομάδες. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για τη φετινή χρονιά είναι η πλήρως ενσωμάτωση των εξαιρετικών ταλέντων που υπάρχουν στην ομάδα προεξέχοντος του Καμαριώτη. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μια μελλοντική καταξίωση του συλλόγου».

 -Ποιοι παίκτες από το περσινό ρόστερ θα συνεχίσουν και ποιοι είναι οι μεταγραφικοί στόχοι που θέσατε;

« Ήδη έχουν ανανεώσει οι Τρούλιαλης & Λευκαδίτης ενώ διάθεση μας είναι να παραμείνουν οι Γκαμούρας, Νησιώτης, Πλιούκας & Αναγνωστόπουλος. Για τις μεταγραφές που θα κάνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε και πολλά θα εξαρτηθούν από τις ανανεώσεις. Σίγουρα θα κινηθούμε για play maker, για guard και για έναν ψηλό. Ωστόσο το μπάτζετ είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με πέρσι – κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο – και θα πορευτούμε με ένα κορμό 7 – 8 μεγάλων και 4 – 5 μικρών παιδιών».

– Αναφερθήκατε στο οικονομικό. Πως βλέπετε τα πράγματα στο χώρο του μπάσκετ;

« Όπως σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνίας έτσι και στο μπάσκετ τα πράγματα είναι τραγικά από οικονομικής απόψεως. Ευτυχώς στον Ερμή υπάρχει οικονομική υγεία κάτι που βέβαια δεν ξέρω κατά ποσό αναγνωρίζεται. Απ’ όσο ξέρω ο σύλλογος (και όλοι οι σύλλογοι της Α2΄) έχουν λαμβάνειν υπέρογκα ποσά και απορώ ακόμη πως επιβιώνουν. Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για τους περισσότερους συλλόγους, άρα και για τον σύλλογό μας. Φοβάμαι ότι σε 1 χρόνο αρκετοί άνθρωποι θα αποχωρήσουν από τον χώρο και αρκετές ομάδες να είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Κρίμα!».

– Μιλήσατε για χρονιά ορόσημο για τον σύλλογο. Πιστεύεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο τέλος της χρονιάς;

«Ή χρονιά – ορόσημο για τον Ερμή συνδέεται με τους στόχους που έχουμε θέσει. Χαμηλό μπάτζετ, διατήρηση οικονομικής ευμάρειας, καταξίωση νέων αθλητών κ.λ.π.».

-Τι είναι αυτό που σας προβληματίζει γενικότερα στο χώρο του μπάσκετ;

«Εκείνο που με προβληματίζει είναι η απουσία νέων παιδιών στα ρόστερ των μεγάλων ομάδων. Είναι άδικο καθώς υπάρχει άφθονο ταλέντο. Ίσως θα έπρεπε να μπουν αυστηρότεροι κανόνες για να υπάρξει μια έμμεση υποχρέωση των ομδων να στηριχτούν στα νέα παιδιά αντί να ασχολούνται με αμφιβόλου αξίας κοινοτικούς και ξένους. Βέβαια ελάχιστοι ασχολούνται με το αύριο καθώς η πίεση του θετικού αποτελέσματος οδηγεί μόνο σε βραχυπρόθεσμούς στόχους».