Το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο Βορρά άλλαξε κάτοχο πολλές φορές φέτος με τον Ηρακλή Κοζάνης να είναι αρκετές από αυτές στο πρώτο σκαλοπάτι. Όμως όπως λέει vκαι ο… φιλόσοφος λαός, το δύσκολο δεν είναι μόνο να ανέβεις στη κορυφή αλλά να μπορέσεις και να παραμείνεις εκεί. Έτσι το φινάλε του πρωταθλήματος τον βρήκε στην τρίτη θέση που οδηγεί σε μπαράζ κατάταξης όπου πάντως με ενδεχόμενη νίκη του θα έχει την ελπίδα πως σε περίπτωση που προκύψει ελεύθερη θέση θα μπορέσει, μετά τον ηττημένο του αγώνα Άργος Ορεστικού- ΧΑΝΘ, να κερδίσει μια ευκαιρία να αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική.

Από την άλλη πλευρά, η Ελευθερούπολη, έχει έντονη παρουσία στον 2ο όμιλο τα τελευταία επτά χρόνια (από τότε δηλ. που ανέβηκε) και πρωταγωνιστικό ρόλο τουλάχιστον τα τελευταία πέντε, αν και πολλές ήταν φορές που, ενώ πήγαινε πάρα πολύ καλά σε όλη τη χρονιά κάτι δεν…της πήγαινε καλά και «έχανε» τον δρόμο της προς τις πρώτες θέσεις έχει τερματίσει δύο φορές έκτη και δύο έβδομη).

Η πιο μεγάλη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης την περίοδο 2008-2009 πίσω από τον πρωταθλητή, τότε, Μέγα Αλέξανδρο( είχε παίξει και τότε αγώνα μπαράζ που τελικά δεν της απέφερε κάτι) και μετά η φετινή τρίτη πίσω από Πευκοχώρι και ΧΑΝΘ.

Όπως γίνεται κατανοητό όποιος βρεθεί αύριο στο κλειστό γήπεδο των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι κόντρα σε δύο δυνατούς αντιπάλους που έχουν ιδιαίτερα επικίνδυνα «όπλα» στη «φαρέτρα» τους με ιδιαίτερη εμπειρία και μεγάλο όνομα στη κατηγορία. Ο Δημήτρης Ντισλής του οποίου η σχέση με το καλάθι είναι…ξακουστή και σχεδόν… «ερωτική» (πρώτος σκόρερ άλλωστε) και από την άλλη το αντίπαλο δέος. Ο Βασίλης Μουλλάκης έχει σήμερα τα γενέθλια του και σίγουρα μια νίκη θα είναι ένα ιδιαίτερα… ευπρόσδεκτο και ευχάριστο δώρο για τον πολύπειρο αθλητή που έχει «φάει» τα γήπεδα με…το «κουτάλι» γεμίζοντας το «βιβλίο» της ζωής του με πολλές επιτυχίες.