Μπουρλότο στις εκλογές της ΕΟΚ από Αυγενάκη και Χαρδαλιά

Η επιστολή του Παναγιώτη Φασούλα με την οποία ζητούσε να μάθει εάν έχει δοθεί άδεια από την Πολιτική Προστασία για ΓΣ και εκλογές της ομοσπονδίας στη Λεωφόρο για τις εκλογές, είχε… αντίκτυπο! Κι αυτό διότι η απάντηση που δόθηκε από την Πολιτική Προστασία, είναι ότι δεν υπάρχει σχετική άδεια διεξαγωγής εκλογών λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, σε απάντηση σχετικού εγγράφου, το οποίο όμως αναφέρει ότι προέρχεται από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ με πρόεδρο τον κ. Βασιλακόπουλο έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δια φυσικής παρουσίας των εκατοντάδων εκπροσώπων των σωματείων καλαθοσφαίρισης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι:
• ουδέποτε έχει ζητηθεί ή κατατεθεί αίτημα άδειας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,
• ουδέποτε έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση από την ΕΟΚ, μαζί με τα σχετικά και προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Επιδημιολόγων
και ως εκ τούτου «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».
Ομοίως, ουδεμία σχετική άδεια ή συναίνεση έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος άλλωστε δεν έχει και τέτοια αρμοδιότητα, όπως διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες».

Οι εκλογές πλέον είναι στον… αέρα και άπαντες περιμένουν την αντίδραση τόσο της ομοσπονδίας, όσο και των δύο άλλων υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ σε αυτά τα νέα δεδομένα.