Μπουρούσης: «Δεν πρέπει να αγχώσουμε τα παιδιά»

bourousisΗ πρώτη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας ήταν άκρως δελεαστική, αλλά όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ και ο Γιάννης Μπουρούσης ακόμα χρειάζεται δουλειά. 

«Ελπίζουμε πως με την προπόνηση και τα νέα φιλικά θα βελτιωθούμε. Εχουμε αθλητικά παιδιά, θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και στο σετ παιχνίδι για να κάνουμε την διαφορά».

Οσο για την παρουσία του για ακόμα ένα καλοκαίρι βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής ανέφερε: «Αντέχουμε. Αφού έχω την υγεία μου, ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Εχω τη μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτή την ομάδα, αλλά όλα τα παιδιά έχουν εμπειρίες και ξέρουν από μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πρέπει να τους αγχώσουμε και πρέπει να τους κάνουμε να αγαπήσουμε την ομάδα.

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης παρατήρησε: «Δεχόμαστε μεγάλη κριτική. Τα τελευταία δύο χρόνια παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά δεν τα καταφέραμε στα χιαστί παιχνίδια. Χρειάζεται και τύχη. Δεν θέλω να λέμε μεγάλες κουβέντες. Χρειάζεται να έχεις αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για να διακριθείς και να βοηθήσεις την ομάδα».