Νίκη Αμαρουσίου: Κράτησε τον Βαφιά

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα συνεχίσει στη Νίκη Αμαρουσίου ο Λουκάς Βαφιάς, που ανακοινώθηκε σήμερα (15/6) με κάθε επισημότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νίκη Αμαρουσίου υλοποιεί τον σχεδιασμό της ενόψει της σεζόν 2023-24 που θα τη βρει εκ νέου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ανακοινώνοντας την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Λουκά Βαφιά.

Ο Λουκάς Βαφιάς θα συνεχίσει στην ομάδα για τέταρτη χρονιά αφού εντάχθηκε στη Νίκη Αμαρουσίου το καλοκαίρι του 2020. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης στον Ιωνικό Ν.Φ., στην Αγία Παρασκευή, στον Μανδραϊκό και στον Εθνικό. Πρόκειται για τη δεύτερη ανανέωση έπειτα από εκείνη του Γιώργου Δέλλιου, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του νέου προπονητή της ομάδας μας, Δημήτρη Ποδαρά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στη Νίκη Αμαρουσίου, ένα οργανωμένο σωματείο σε όλα τα επίπεδα που στηρίζεται στο οικογενειακό κλίμα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που αποφάσισα να μείνω» εξήγησε στις πρώτες δηλώσεις του στο nikiamarousiou.gr ο Λουκάς, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει όπως θα ήθελε την ομάδα φέτος λόγω τραυματισμού.

«Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Ένιωθα στεναχώρια που δεν μπορούσα να βοηθήσω. Έβλεπα τα παιδιά να προσπαθούν, να τρέχουν, να σουτάρουν, να βουτάνε για την μπάλα και εγώ δεν μπορούσα να είμαι εκεί. Ήθελα να τους βοηθήσω όμως ήμουν στη γωνιά του πάγκου και δεν μπορούσα να το κάνω. Γι’ αυτό πλέον έχω πιο μεγάλη όρεξη και πιο μεγάλο κίνητρο για την επόμενη χρονιά! Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Σε κάποιους ακούγεται κλισέ όμως είναι το πιο σημαντικό».

Όσον αφορά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και τη νέα αγωνιστική περίοδο, είπε: «Νομίζω ότι μπορούσαμε να τερματίσουμε λίγο ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Τελικά, μπήκαμε στη διαδικασία των play-outs και ο στόχος της παραμονής στη Γ’ Εθνική επετεύχθη. Θεωρώ ότι η φιλοσοφία του σωματείου θα παραμείνει ίδια, με λίγους μεγάλους και έμπειρους παίκτες, δίνοντας χρόνο στους νεότερους και φέρνοντας παιδιά από τις ακαδημίες να πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα».