Είναι η πιο… φιλόδοξη κόντρα της αγωνιστικής. Ελευθερούπολη και Χαλκηδόνα είναι δύο από τις πιο φιλόδοξες ομάδες του δευτέρου ομίλου και μια ενδεχόμενη νίκη θα είναι πολύ σημαντική για όποιον από τους δύο τη πετύχει. Οι φιλοξενούμενοι θα παραμείνουν στη κορυφή έχοντας ξεπεράσει ένα ακόμη μεγάλο εμπόδιο, ενώ αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι θα πλησιάσουν στον έναν μόλις βαθμό και θα έχουν ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο ενόψει μελλοντικής ισοβαθμίας.

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά επτά συνεχόμενες νίκες έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Ιωνικός οι οποίες τον έχουν φέρει μια ανάσα από τη κορυφή. Συγκεκριμένα, δύο όσοι και οι βαθμοί που θέλει για να καλύψει την απόσταση… H  oμάδα της Ιωνίας θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό ο οποίος έχει μια νέα αλλαγή (επιστροφή) στη τεχνική ηγεσία ελπίζοντας ότι έστω και δύσκολα θα μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του.

Να επιστρέψει στις επιτυχίες και να αφήσει πίσω του την  άσχημη εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας θα παλέψει το Ασβεστοχώρι έχοντας πάντως έναν ιδιαίτερα μαχητικό αντίπαλο όπως είναι ο Μαντουλίδης. Να υπερασπιστεί την έδρα του για άλλη μια φορά θέλει ο Κένταυρος Καλλικράτειας επικρατώντας αυτή τη φορά των Τιτάνων Δράμας όπως επίσης και η Κομοτηνή η οποία υποδέχεται τη ΧΑΝΘ. Το Ανατόλια τη… γλίτωσε αυτή την αγωνιστική και θα πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης χωρίς καν να προσπαθήσει μετά την απόφαση της Δόξας Δρυμού να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι έχουμε όμως και για τη παραμονή, όπου οι Γαλαξίας Αδένδρου και Πολύγυρος θα αναμετρηθούν με έπαθλο την απομάκρυνση έστω και για λίγο από τη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Ιωνικός Ιωνίας – Μακεδονικός (Ιωνίας Διαβατών, 18:00)
Γαλακίας Αδένδρου – Πολύγυρος   (Αδένδρου, 18:00)
Κομοτηνή – ΧΑΝΘ   (ΔΚΓ Πολύγυρου, 18:00)
Δόξα Δρυμού – Ανατόλια  (0-20 α. α ) 
Κέντραυρος Καλ/τειας – Τιτάνες Δράμας  (Αγ. Πάυλου, 18:00)
Ασβεστοχώρι – Μαντουλίδης   (Ασβεστοχωρίου, 18:00)
Ελευθερούπολη – Χαλκηδόνα   (Ελευθερούπολης, 18:00)