Ν. Ζαβλανός: “Μ’ αυτό το σύστημα δεν κέρδισαν δύο φορές;”…

nikos zavlanosΥπεραμύνθηκε της διαιτησίας και συνάμα έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς ο Νίκος Ζαβλανός, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, με αφορμή την επίθεση των διοικητικών ηγετών της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, μετά την ήττα των Πειραιωτών στο ΣΕΦ στο 4ο παιχνίδι της σειράς των τελικών. “Μ’ αυτό το σύστημα δεν κέρδισαν δύο φορές;”, αναρωτήθηκε ο Νίκος Ζαβλανός, που δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε και τα σχόλια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το 3ο παιχνίδι. “Δεν γίνεται να στοχοποιούμε ανθρώπους στη μάχη των οπαδών. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται”, ανέφερε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Ζαβλανού…
Για τις χθεσινές δηλώσεις των Αγγελόπουλων: «Δεν είναι μόνο Αγγελόπουλοι, είναι και η άλλη πλευρά, αυτή του Παναθηναϊκού. Είναι ένα πανηγύρι των ζουρλών, για να χρησιμοποιήσω μια παλιά ρήση. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Η διαιτησία είναι μονίμως στην κρίση και ποτέ δεν φταίει ο παίκτης ή ο προπονητής. Είναι στοχευμένες δηλώσεις εις βάρος μου και του Κορομηλά. Γιατί η επιτροπή αποτελείται από πέντε άτομα. Εγώ και ο Κορομηλάς κάνουμε κουμάντο;».
Για τη διαδικασία κλήρωσης των διαιτητών: «Η κλήρωση γίνεται παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων. Είναι κρυστάλλινη, δεν υπάρχει “σαπίλα”, όπως είπαν, ενώ θα πρέπει να πω ότι στις κληρώσεις υπάρχουν και εκπρόσωποι των ομάδων. Δεν άκουσα κανέναν να κάνει παράπονα. Σκεφτείτε πως έχουμε κλήρωση και γίνονται αυτά που γίνονται κι ενώ κανονικά θα έπρεπε να γίνεται ορισμός. Γελάει όλη η Ευρώπη με το σύστημα που έχουμε. Αλλά οι ελληνικές ομάδες δεν είναι έτοιμες για ορισμό».
Για το πως κρίνει τις διαιτησίες έως τώρα: «Καμία διαιτησία δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Οι διαιτητές δεν είναι από σίδερο. Εδώ παίκτες εκατομμυρίων και κάνουν καθοριστικά λάθη. Είναι δυνατόν να μην κάνουν λάθη οι διαιτητές; Έγιναν λάθη και χθες και στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά δεν γίνεται να στοχοποιούμε ανθρώπους στη μάχη των οπαδών. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται. Στο προηγούμενο ματς βγήκαν και είπαν “Θα δείτε τι θα πάθατε». Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά. Και στο παρελθόν υπήρχαν παιχνίδια μεγαλύτερης δυσκολίας. Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει;».
Για τους παράγοντες των ομάδων: «Είναι δικαίωμά τους να λένε ό,τι θέλουν. Αλλά με αυτό το σύστημα δεν κέρδισαν δύο φορές φέτος; Δεν γίνεται όταν χάνουμε να φταίει το σύστημα. Είναι ηθικοί αυτουργοί όσων έχουν γίνει και όσων γίνουν στο μέλλον».