Ν. Χουχούμης: “Χειάζονται νίκες εκτός προγράμματος για τα play off”

Μία νίκη με εμφατικό τρόπο, όπως αυτή επί του Πανερυθραϊκού με +28, σίγουρα αποτελεί “τονωτική ένεση” για τον Χαρίλαο Τρικούπη, αλλά όπως τόνισε ο πρώτος σκόρερ του ματς Νίκος Χουχούμης “… χρειάζονται νίκες εκτός προγράμματος για να μπει η ομάδα στα play off”. Ο άσος του συλλόγου του Μεσολογγίου μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για το ότι έφτασε η διαφορά με τον Πανερυθραϊκό στο +28: «Προερχόμασταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες πριν απ’ αυτό το παιχνίδι και είχε μπει το «πρέπει» γιατί ήμασταν λίγο πίσω βαθμολογικά. Δεν είναι μόνο το ότι φτάσαμε κοντά στο +30, αλλά το ότι η αντίπαλη ομάδα είχε βάλει 19 πόντους στο ημίχρονο. Είχαμε το «πρέπει» και όταν υπάρχει «πρέπει» αυτός που το έχει κερδίζει τα παιχνίδια».

Για το διαφορετικό πρόσωπο που έχουν στα εντός και εκτός έδρας ματς: «Σίγουρα πρέπει να πηγαίνουμε με το ίδιο σκεπτικό και στα εκτός έδρας, αλλά δεν το ‘χουμε βρει ακόμη αυτό. Μας βοηθάει πάρα πολύ η έδρα μας, γιατί το γήπεδο γεμίζει και έχουμε μια ώθηση παραπάνω, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να καταφέρουμε να κερδίζουμε κι εκτός έδρας».

Για το επερχόμενο (25/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Αφήσαμε σίγουρα πίσω τη νίκη με τον Πανερυθραϊκό, γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο. Έχουμε μπει στη τελική ευθεία, έχουν μείνει 7 παιχνίδια ακόμα. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να παίζεις μες στο «Ιβανώφειο» και ως αντίπαλος και προφανώς ως ο παίκτης της ομάδας. Εμείς θα φτιάξουμε το πλάνο μας και θα διεκδικήσουμε ό,τι μάς αναλογεί, δεν έχουμε περιθώρια ούτε να διαλέγουμε παιχνίδια ούτε να ξεκουραζόμαστε».

Για το αν μπορούν να μπουν στα play-off: «Πιστεύω ότι χρειάζονται νίκες εκτός προγράμματος για να το καταφέρουμε αυτό, για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Χρειάζεται δύσκολες νίκες που μπορούν να σε βγάλουν απ’ τα play-out. Είναι αρκετά ανταγωνιστικό φέτος το πρωτάθλημα, οπότε όπου και να πας μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις».

Για τις φετινές του εμφανίσεις: «Νομίζω έχει να κάνει ξεκάθαρα με την ψυχολογία και τις αρμοδιότητες που μού έχει δώσει ο προπονητής μου μες στο παιχνίδι. Πιστεύει αρκετά σ’ εμένα, οπότε η ψυχολογία μου είναι πολύ καλή εδώ πέρα και μπορώ και βγάζω κάποια πράγματα που παλαιότερα δε μπορούσα διότι δεν είχα αυτήν την αρμοδιότητα. Μ’ αρέσει αυτό το “βάρος”».