Ξανθόπουλος: «Πρώτα να δέσουμε σαν ομάδα»

Η τελική τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας αποτελείται από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Καβάλα και Δράμα. Δυο ομάδες από το κέντρο και δυο από την περιφέρεια προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και θα παλέψουν για το τρόπαιο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το τίτλο τον οποίο κατέκτησε πέρσι. Οι πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους παίκτες μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών για την προσπάθεια τους. Ο σημερινός πρωταγωνιστής είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόκριση επί του Πανιωνίου στους στόχους της ομάδας του ενώ μέσω της ιστοσελίδας μας έστειλε τις δικές του ευχές για την φετινή σεζόν.

Βασίλη, καταφέρατε να πάρετε την πρόκριση κόντρα στον Πανιώνιο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα σας το γεγονός ότι ξεκινήσατε με το δεξί της υποχρεώσεις σας;

«Είναι δεδομένα πολύ σημαντικό το πρώτο επίσημο παιχνίδι να συνοδεύεται και από την νίκη για ομάδα. Πόσο μάλλον για εμάς που είμαστε ένα νέο σύνολο καθώς από το περσινό ρόστερ έχουν παραμείνει μόλις δυο παίκτες ενώ και το τεχνικό τιμ είναι καινούργιο. Το αποτέλεσμα κόντρα στον Πανιώνιο ήταν θετικό και αυτό μας κάνει καλό αλλά από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να δούμε την συνέχεια όπου μας περιμένουν πολλά δύσκολα παιχνίδια».

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει αλλά και οι προτεραιότητες που έχετε βάλει;

«Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε χρόνο προκειμένου να δέσουμε σαν ομάδα και να παρουσιαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι καλύτεροι. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Εμείς θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπως είπα έχουμε στόχο να δεθούμε και να κερδίζουμε τους αγώνες προκειμένου στο τέλος να κάνουμε το ταμείο μας και να έχουμε κατακτήσει όσο περισσότερους τίτλους μπορούμε».

Έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα και μέχρι τότε θα έχετε δώσει ένα επίσημο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Πόσο αρνητικό πιστεύεις ήταν το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα;

«Είναι αρνητικό για εμάς αλλά και για όλες τις ομάδες νομίζω. Εμείς όντως θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε την Ευρωλίγκα με μόλις ένα παιχνίδι και σίγουρα αυτό δεν είναι το καλύτερο για την  αγωνιστική μας κατάσταση. Θα ήταν τελείως διαφορετικά αν είχαμε αγωνιστεί και για το πρωτάθλημα. Επίσης το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τα τηλεοπτικά που είναι μια σημαντική βοήθεια για τις ομάδες. Ελπίζω λοιπόν αυτό το θέμα να τελειώσει μια και καλή αυτή ιστορία με την καλύτερη δυνατή λύση για το μπάσκετ».

Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την φετινή χρονιά;

«Πάνω απ’ όλα εύχομαι να έχουν όλοι την υγεία τους. Από εκεί και πέρα ελπίζω στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι στην ομάδα μου πανηγυρίζοντας τους τίτλους που έχουνε θέσει ως στόχους».