Οι πρώτοι «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Σπανούλη… φώναξαν παρών στο ΣΕΦ, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας των Ανδρών ενόψει των υποχρεώσεων στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ο Έλληνας προπονητής είδε 9 παίκτες να διαβαίνουν την πόρτα του ΣΕΦ στην έναρξη της προετοιμασίας, κάτι άλλωστε που ήταν αναμενόμενο, καθώς η ένταξη των 19 συνολικά παικτών που έχουν κληθεί να φορέσουν το εθνόσημο, θα γίνει τμηματικά.

Στην πρώτη συγκέντρωση βρέθηκαν 9 παίκτες, ενώ μέχρι την Τετάρτη (19/6) θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι διεθνείς, προκειμένου να υπάρχει απαρτία ενόψει του πρώτου φιλικού που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τα πρώτα δείγματα γραφής της εθνικής Ανδρών θα δει ο Σπανούλης την Παρασκευή (21/6) κόντρα στην Πολωνία και μέχρι τότε θα έχει και μία γενικότερη εικόνα της αγωνιστικής κατάστασης των παικτών που έχει στη διάθεσή του.

Στη… μάζωξη της Δευτέρας (17/6) παρόντες ήταν οι εξής παίκτες: Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Τανούλης και Νεοκλής Αβδάλας.

Γνωστό εξάλλου έγινε και το επιτελείο των συνεργατών του Βασίλη Σπανούλη. Αναλυτικά τα μέλη του είναι:
Προπονητής: Βασίλης Σπανούλης
Συνεργάτες: Ηλίας Καντζούρης, Στέφανος Τριαντάφυλλος, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, Κώστας Χαραλαμπίδης
Γυμναστής: Ανδρέας Γκατζούλης
Γιατρός: Ζακ Μελάγιες
Φυσικοθεραπευτές: Τόλης Καρατζάς, Παναγιώτης Μπουτοβίνος, Νίκος Γονατάς
Φροντιστές: Ανδρέας Φραντζέσκος, Ανδρέας Κουτσιάφτης
General Manager: Νίκος Ζήσης
Team Manager: Γιώργος Τσιάρας