Ξενάκης: «Να τερματίσουμε στην πρώτη 4αδα»

Το εμπόδια (καθυστέρηση έναρξης του αγώνα για περίπου 3 ώρες) δεν πτόησαν το Ηράκλειο καθώς πήρε τη νίκη επί του Διαγόρα παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα. Ο Ανδρέας Ξενάκης  μίλησε στο athleticradio.gr για αυτή το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για το επερχόμενο ματς με το Στρατώνι, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι νίκες αυτές δεν σημαίνουν τίποτα, αφού έχουν θέσει ως στόχο την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Για τα ματς με τον Διαγόρα Ρόδου:
«‘Hταν ένα ματς που όλοι μας τραβήξαμε μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της καθυστερημένης του έναρξης. Τελικά όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε. Ο Διαγόρας είναι καλύτερος από πέρυσι. Εμείς κοιτάμε τώρα το ματς με το Στρατώνι όπου και εκεί πάμε για την νίκη αν και αναμένεται να έχουμε ταλαιπωρία με το ταξίδι».

Για το τι κρατάει από το προχθεσινό ματς:
«Aπο το χθεσινό ματς κρατάμε την καλή λειτουργία της ομάδας στην άμυνα. Ελπίζω να ευχαριστήθηκε το μπάσκετ που παίξαμε ο κόσμος της ομάδας μας. Ήταν δύσκολο για μας να κάνουμε κάτι καλύτερο σε ένα ματς που κράτησε σχεδόν… πέντε ώρες. Ημασταν σε όλο το ματς καλύτεροι και ελέγχαμε από την αρχή το παιχνίδι».

 Για το ότι το Ηράκλειο έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς:
«Η ομάδα έχει κάνει το 2 στα 2 αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι ακόμα. Είναι πολύ νωρίς. Εμείς έχουμε βάλει στόχο να τερματίσουμε στην πρώτη 4αδα – 5αδα και τώρα τίποτα δεν σημαίνει το 2 στα 2. Στόχος μας πάντως παραμένει να κερδίζουμε. Πάμε για το 3 στα 3 με το Στρατώνι″.

Για το ερχόμενο ματς με το Στρατώνι:
«Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Έχει μία δύσκολη έδρα και θέλει προσοχή. Η ομάδα αυτή έχει ομοιογένεια και χάνει δύσκολα στην έδρα της. Πέρυσι με τον ΟΦΗ είχαμε δυσκολευτεί πολύ».

Για την παρουσία του στην ομάδα του Ηράκλειο:
«Aπό τον ΟΦΗ ήρθα φέτος στο Ηράκλειο. Έχω έρθει σε γνώριμα για μένα λημέρια. Με τα περισσότερα παιδιά και τον κόουτς γνωριζόμασταν καλά. Αμέσως προσαρμόστηκα. Τους ξέρω και με ξέρουν. Είμαι ευχαριστημένος από την συνεργασία που έχουμε με την ομάδα και όλους».