Ξηρομερίτης: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Την πιο σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Πιερικος Αρχέλαος απέναντι στον Πανελευσινιακό, καθώς κατάφερε δύο στροφές πριν το τέλος να βρεθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και να διατηρηθεί… ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

«Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη και απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Κρατάμε τη νίκη και το καλό μπάσκετ που παίξαμε σε μερικά κομμάτια του παιχνιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βοηθός προπονητή Χρήστος Ξηρομερίτης και συνέχισε:

«Το βάρος πρέπει να το ρίξουμε στα λάθη που κάναμε στο κομμάτι της τακτικής μας, κυρίως της αμυντικής, στο πρώτο δεκάλεπτο και στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα. Το θετικό είναι ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, αφού με το 2/2 κόντρα σε Ολυμπιάδα και Λαύριο αποφεύγουμε τον υποβιβασμό. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να αυξήσουμε και άλλο την αυτοσυγκέντρωση και την υπομονή μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Με τη σειρά του ο τεχνικός του Πανελευσινιακού, Γιώργος Σκαραφίγκας αναφερόμενος στο παιχνίδι δήλωσε: «Ερχόμενοι εδώ ξέραμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα έπαιζε με έναν αντίπαλο που ήθελε οπωσδήποτε ένα αποτέλεσμα νίκης. Προσπαθήσαμε να παίξουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί και τα καταφέραμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι ένα σημείο. Στο δεύτερο μείναμε είτε από ενέργεια, είτε από μεγαλύτερη θέληση των παιδιών από την Κατερίνη, αλλά η γεύση που μένει στο τέλος είναι ότι εμείς θέλαμε περισσότερο τη νίκη …»