Οικονόμου: «Οσοι υποβιβάζονται να μην παραμένουν ΚΑΕ»

panelefsiniakos_new_logoΣτην Α2 θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά, ο  Πανελευσινιακός. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι το μοναδικό κομμάτι που απασχολεί τον σύλλογο καθώς οι ΚΑΕ προβληματίζονται και για το λειτουργικό τους κόστος.

Ο βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, έθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό για αυτές τις περιπτώσεις, με αφορμή τον υποβιβασμό του Πανελευσινιακού.

Αναλυτικά:

«Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την πιθανή περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού από την Α1 Μπάσκετ, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στη νομοθετική εκκρεμότητα που προκύπτει.

Ο σύλλογος υποβιβάζεται στην Α2 και με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η ομάδα του χρόνου πρέπει να παραμείνει επαγγελματική (ΚΑΕ). Αυτό πρακτικά σημαίνει αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς αυτές παραμένουν ερασιτεχνικά σωματεία με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Διαχρονικά, η ομοσπονδία μπάσκετ ζητάει το αυτονόητο, να υπάρξει άρση αυτού του περιορισμού ώστε να μπορεί να υπάρξει λύση της ΚΑΕ και να αγωνίζεται ως ερασιτεχνικό σωματείο στην κατηγορία της Α2. Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογος είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί στην Β Εθνική.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να καταθέσετε σχετική τροπολογία στον νέο αθλητικό νόμο που επίκειται να έρθει στη Βουλή, ώστε να υπάρξει διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος;».