Οι Εφηβοί του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού στην Τουρκία

Ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά μπάσκετ, το “Two Nations Cup Basketball 2011”, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 1-2 Οκτωβρίου στο Abdi İpekci Arena, με τη συμμετοχή των δύο κορυφαίων ομάδων από κάθε χώρα, του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από ελληνικής πλευράς, και της Εφές και της Φενέρμπαχτσέ από τουρκικής πλευράς. .

Αυτό όμως που είναι άξιο αναφοράς είναι ότι μέρος δεν θα λάβουν μόνο οι ανδρικές ομάδες των συλλόγων αλλά και εφηβικές, οι οποίο ανοίγουν αύριο (30/9) την αυλαία.

Tο “Two Nations Cup” αποτελεί το πρώτο “αθλητικό” brand, κάτω από το οποίο θα διοργανώνονται τουρνουά και γεγονότα με τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων και αθλητών από την Ελλάδα και την Τουρκία. Η διοργάνωση ανοίγει τα «φτερά» της το 2011 στην Κωνσταντινούπολη με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά μπάσκετ και ενός ιδιαίτερου αγώνα κωπηλασίας. Κύριος στόχος είναι η συνάντηση των δύο εθνών σε αθλητικό επίπεδο, μακριά από αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, καθώς και η προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Στο πλαίσιο δημιουργίας ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου θεσμού για τα επόμενα χρόνια, οι αναμετρήσεις θα θέτουν ως προτεραιότητα τη σύμπραξη των αθλητικών και πολιτιστικών αξιών των δύο χωρών. Σκοπός είναι τα εν λόγω τουρνουά να διεξάγονται κάθε χρόνο εναλλάξ στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και σταδιακά να συμπεριληφθούν περισσότερα και διαφορετικά αθλήματα

Το τουρνουά των Εφηβικών ομάδων:

Παρασκευή 30/9

Εφές Αναντολού-Παναθηναϊκός
Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός

Σάββατο 1/10

Φενερμπαχτσέ-Εφές Αναντολού
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός
Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός

Κυριακή 2/10

All Star Game Εφήβων

 Το τουρνουά των ανδρών:

Σάββατο 1/10

Εφές Αναντολού-Παναθηναϊκός
Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός

Κυριακή 2/10

Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός
Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός

 Ακολουθήστε το “Two Nations Cup” στα Mέσα Kοινωνικής Δικτύωσης

Facebook – http://www.facebook.com/TWONATIONSCUP
Twitter – http://twitter.com/TwoNationsCup
YouTube – http://www.youtube.com/TwoNationsCup