Οι προσδοκίες που καταρρίφθηκαν και η συγνώμη του Καϊμακόγλου

kaimakoglou_purΟ Κώστας Καϊμακόγλου, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν λίγο μετά την ήττα – αποκλεισμό από τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Καϊμακόγλου τόνισε: “Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, δυστυχώς δεν ήμασταν άξιοι των περιστάσεων. Ζητάμε συγγνώμη, έπρεπε να μπούμε μέσα και να “μασάμε” σίδερα, κάτι που δεν έγινε. Αυτή η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία, αυτό το μοντέλο πρέπει να συνεχιστεί, είναι κάτι που έχουμε πει οι παίκτες, ο προπονητής είναι ο κατάλληλος, Οι ομάδες που πετυχαίνουν “χτίζονται” με τα χρόνια κι όχι με συνεχείς αλλαγές. Πρέπει να υποστηρίξουμε την ομάδα και τον προπονητή. Η απόφαση ανήκει στην Ομοσπονδία».

Ο Βασιλειάδης πρόσθεσε από την πλευρά του: “Κάναμε ένα κακό παιχνίδι εκεί που δεν έπρεπε. Ειδικά στην άμυνα δεν παίξαμε καλά. Δεχθήκαμε 90 πόντους. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να πάμε καλύτερα του χρόνου. Δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο, ούτε όταν περάσαμε μπροστά, να πάρουμε μια διαφορά για να αισθανθούμε πιο άνετα. Και έτσι φτάσαμε στην ήττα. Βάζαμε στην επίθεση, αλλά δεχόμασταν καλάθια στην άμυνα κι αυτό μας δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα. Το πρόσημο νομίζω για μας είναι θετικό σύμφωνα με αυτό που δείξαμε στα πέντε πρώτα παιχνίδια».

Ο Πρίντεζης τόνισε: “Ότι προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί μετά από μια εβδομάδα στη διοργάνωση, καταρρίφθηκαν σε μια βραδιά. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε ένα καλό πρώτο γύρο, όμως την πατήσαμε στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Αν βρεις μια καλή ομάδα απέναντί σου δεν είναι δύσκολο να μείνεις εκτός. Η Σερβία μπήκε καλά στον αγώνα. Και δεν το λέω για να… απαλύνω τον πόνο μας, αλλά ήταν πιο εύστοχη, έβαλε περισσότερα σουτ, ήταν σε καλή μέρα. Δεν θεωρώ ότι το σημερινό ισοπεδώνει ότι κάναμε μέχρι τώρα. Η Σερβία με τρεις νίκες περνά στους οχτώ κι εμείς με πέντε μένουμε εκτός. Παίξαμε καλό μπάσκετ στη διοργάνωση. Άλλες ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους είχαν καλύτερη τύχη στα νοκ άουτ παιχνίδια από εμάς”.