Ολα τα σενάρια στον 2ο Νότου

Το μεγάλο ματς της ερχόμενης Κυριακής στον 2ο όμιλο του Νότου διεξάγεται στο Ηράκλειο, ωστόσο… χτυποκάρδια θα ακουστούν και σε άλλα τρία γήπεδα. Συγκεκριμένα στη Ραφήνα, στο Ψυχικό και στην Εξω Παναγίτσα, τις τρεις ομάδες που μάχονται μαζί με τη Λιβαδειά να αποφύγουν δύο θέσεις που οδηγούν στις τοπικές κατηγορίες!

Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής η Εξω Παναγίτσα υποδέχεται τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, το Ψυχικό τη Χαλκίδα και στο μεγάλο ματς της ημέρας, ο Αργοναύτης τη Λιβαδειά. Επειδή λοιπόν η κατάσταση είναι λίγο πολύ… μπερδεμένη με τα σενάρια για το ποιες ομάδες θα πέσουν και ποιες θα υποβιβαστούν, αποφασίσαμε να τα βάλουμε σε μια σειρά…

ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ

Σώζεται: Κατ’ αρχάς, με νίκη επί του Ιωνικού, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Εντούτοις, μπορεί να παραμείνει στη Γ’ Εθνική ακόμα κι αν ηττηθεί, αρκεί να χάσει και ο Αργοναύτης.

Πέφτει: Εάν ηττηθεί από τον Ιωνικό και νικήσει και ο Αργοναύτης τη Λιβαδειά. Δεν την ενδιαφέρει τι θα κάνει το Ψυχικό.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Σώζεται: Εφόσον νικήσει μέσα στη Ραφήνα. Εάν όμως χάσει, θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα για να σωθεί: είτε α) να χάσει η Εξω Παναγίτσα από τον Ιωνικό Ν.Φ. (ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το Ψυχικό), είτε β) να νικήσει η Εξω Παναγίτσα, να ηττηθεί το Ψυχικό και η ίδια (η Λιβαδειά) να χάσει μέχρι και με 6 πόντους διαφορά από τον Αργοναύτη!

Πέφτει: Σε περίπτωση ήττας από τον Αργοναύτη και νικών της Εξω Παναγίτσας και του Ψυχικού (δημιουργείται τριπλή ισοβαθμία με Αργοναύτη, Ψυχικό) ή με ήττα από τον Αργοναύτη με 7+ πόντους διαφορά, νίκη της Εξω Παναγίτσας και ήττα του Ψυχικού.

ΨΥΧΙΚΟ

Σώζεται: Εάν νικήσει τη Χαλκίδα και νικήσει παράλληλα και ο Αργοναύτης.

Πέφτει: Εάν χάσει από τη Χαλκίδα ή εάν νικήσει και ηττηθεί ο Αργοναύτης. Με άλλα λόγια, η τύχη του Ψυχικού εξαρτάται άμεσα από το αποτέλεσμα του Αργοναύτη με τη Λιβαδειά…

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

Σώζεται: Σε δύο συγκεκριμένα σενάρια: α) εάν νικήσει τη Λιβαδειά και ηττηθούν Εξω Παναγίτσα, Ψυχικό, β) εάν νικήσει τη Λιβαδειά με 7+ πόντους διαφορά, νικήσει η Εξω Παναγίτσα και ηττηθεί το Ψυχικό.

Πέφτει: Σε περίπτωση ήττας, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ακόμα κι αν νικήσει πάντως, θα πέσει εάν δεν συμβεί κάτι από τα παραπάνω…