Ολοκληρώθηκε η 1η εβδομάδα του 1ου camp του Πανναξιακού

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα στο 1ο Camp του Πανναξιακού ΑΟΝ που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο στη Χώρα Νάξου. Παρά το πρόβλημα με τις απεργίες των ΟΤΑ οι νεαροί παίκτες που προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μανιακουδάκη και γνώρισαν τα μυστικά του μπάσκετ από τους Μιχάλη Πολυτάρχου (ΑΕΚ), Βαγγέλη Καράμπουλα (ΑΕΚ) και Θοδωρή Σιούτη (Νέα Κηφισιά) έδειξαν «πεινασμένοι» για ακόμη περισσότερο μπάσκετ. Μάλιστα την εβδομάδα που διανύουμε οι 18 νεαροί γεννημένοι από το 1997 έως το 1999 πάντα υπό τις οδηγίες του κ. Μανιακουδάκη δίνουν βάση κυρίως στην βελτίωση της φυσικής και τεχνικής τους κατάρτισης.

Οι Καράμπουλας και Σιούτης αναχώρησαν από τη Νάξο την περασμένη Κυριακή έχοντας κλείσει πέντε ημέρες προπονήσεων με τους λιλιπούτειους λάτρεις του μπάσκετ και όπως αποδείχτηκε αφήνουν το «νησί της Αριάδνης» με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Βαγγέλης Καράμπουλας τόνισε ότι «ήταν μία πολύ ευχάριστη εβδομάδα η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ικανοποιητική, βρήκα μία πολύ καλή οργάνωση σε μία ομάδα που επιχειρεί για πρώτη φορά να οργανώσει καμπ και νομίζω ότι θα έχει και συνέχεια. Το επίπεδο των παιδιών με βάση τις παραστάσεις που έχουν καθότι ζουν στο νησί και δεν έχουν την εμπειρία πολλών αγώνα είναι σε καλό επίπεδο και φεύγω γεμάτος από την αγάπη που μου έδειξαν τα παιδιά από την πρώτη ημέρα που μπήκα στο γήπεδο. Την τελευταία ημέρα όταν είχαμε μία ανοιχτή συζήτηση για να καλύψουμε τις απορίες τους με ρώτησαν για τις ομάδες που έπαιξα, για το τι έχω στερηθεί ώστε να είμαι επαγγελματίας, για τον τρόπο που πρέπει να προπονούνται ώστε να βελτιώνονται συνέχεια»…

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Σιούτης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά θεωρώ ότι η προσπάθεια που έχει γίνει είναι πολύ καλή και σίγουρα με τη πάροδο των χρόνων θα γίνεται ακόμη καλύτερο το καμπ. Εισέπραξα πολύ αγάπη από τα παιδιά τις ημέρες που κάναμε προπονήσεις και πρόσεξα ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας ήταν άμεσα καθώς σε σχέση με την πρώτη ημέρα τα παιδιά έδειξαν ότι ανταποκρίνονται σε ότι τους δείξαμε. Σίγουρα τα παιδιά έχουν ανάγκη από παραστάσεις και τα καμπ ειδικά στα νησιά λειτουργούν θετικά γιατί τους προσφέρουν αυτό που δεν μπορούν να εισπράξουν μέσα από τις προπονήσεις και τα λίγα παιχνίδια στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση και σίγουρα θα το θυμάμαι για αρκετό καιρό ήταν ότι την πρώτη ημέρα εντόπισα ένα λάθος που έκανε ένα παιδί. Προσπάθησα να του εξηγήσω τι πρέπει να κάνει και μου απάντησε «δεν θέλω γιατί ήρθα για τους φίλους μου». Κι όμως την τελευταία ημέρα που κάναμε προπόνηση είχε τεράστιο ζήλο για να μάθει καθώς απέκτησε το μεράκι για να βελτιωθεί για τον εαυτό του και όχι για τους φίλους του».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Σάββατο που ήταν και η τελευταία ημέρα προπονήσεων για την 1η εβδομάδα οι παίκτες χωρίστηκαν σε ομάδες  “3 on 3” και έδωσαν αγώνες με σκοπό να φτάσουμε στην νικήτρια ομάδα που ήταν τελικά η «μπλε», η οποία νίκησε στον τελικό τους «κόκκινους» σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι 15-13. Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων στο «όλοι εναντίον όλων» πρωτάθλημα: «Κίτρινοι» – «Μπλε» 8 – 16, «Κόκκινοι» – «Πράσινοι» 15 – 14, «Μπλε» – «Πράσινοι» 15 -12, «Κίτρινοι» – «Κόκκινοι» 13 – 14, «Πράσινοι» – «Κίτρινοι» 8 -7 και «Μπλε» – «Κόκκινοι» 15 – 10. Η Βαθμολογία ήταν: «Μπλε» 6, «Κόκκινοι» 5, «πράσινοι» 4 και «Κίτρινοι» 4.  Η νικήτρια ομάδα αποτελούνταν από τους Αλ. Βάρσο, Χ. Σκυλάκη, Γ. Μαργαρίτη και Γ. Μαγγιώρο. Μάλιστα, ο τελευταίος, (σ.σ. Γιάννης Μαγγιώρος) με την βοήθεια του Θ. Σιούτη κέρδισε στον σχετικό διαγωνισμό τριπόντων ευστοχώντας σε 9 μπάλες…

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μανιακουδάκης « Μετά το πέρας των αγώνων, είχαμε έναν ακόμη ανάμεσα στην νικήτρια ομάδα και τους … προπονητές, αλλά το σκορ δεν το λέμε… Κατά τον αποχαιρετισμό, κάθε προπονητής χωριστά έδωσε τη συμβουλή του για το πώς πρέπει να σκέφτονται και τι πρέπει να κάνει για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο ένας νεαρός αθλητής. Και οι μικροί αθλητές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που τους δόθηκαν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων είναι καταπληκτικό και οι προσκεκλημένοι αθλητές με την εμπειρία τους ανέβασαν σε υψηλό επίπεδο τις προπονήσεις του καμπ με αποτέλεσμα τα παιδιά να έρχονται με πολύ όρεξη για να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος. Ήδη έχουν δείξει σημάδια μεγάλης βελτίωσης σε τεχνικά χαρακτηριστικά και φιλοσοφία του παιχνιδιού».