ΟΦΗ/Ηράκλειο… reloaded (;)

Από τη στιγμή που ο Μπάμπης Μαρκάκης ανέλαβε τα ηνία της ΕΚΑΣΚ (χθες έγιναν οι εκλογές και σήμερα το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα) έχει αποφασίσει να βοηθήσει το κρητικό μπάσκετ να βγει από το τούνελ στο οποίο έχει παγιδευτεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του infobasket, ο Μαρκάκης είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τις νέες συζητήσεις που γίνονται στην Κρήτη για τη συγχώνευση του ΟΦΗ με το Ηράκλειο, κάτι που είχε συμβεί και τη σεζόν 2004-05, πριν οι δύο πλευρές χωρίσουν τα… τσανάκια τους έπειτα από ένα χρόνο.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, το έδαφος μόνο πρόσφορο δεν είναι για τέτοια εγχειρήματα. Στο Ηράκλειο ο Παντελής Ρυακιωτάκης προτιμά να ρίξει την ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ στον ΟΦΗ η οικογένεια Ξημέρη έχει προαναγγείλει από τις αρχές Ιουνίου την αποχώρησή της.

Στο μεταξύ, στην Κρήτη κυοφορείται τελευταία νέα φημολογία για εμπλοκή του Εργοτέλη στα σενάρια περί συγχώνευσης (λέγεται μάλιστα ότι έχει υπάρξει επίσημη πρόταση από την πλευρά του Εργοτέλη), κάτι όμως που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τελεσφορίσει…