Ο Γουόλμπεργκ στο “Αθήνα 2013”

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ασίσταντ κόουτς των Ντένβερ Νάγκετς, προστέθηκε στους ομιλητές του σεμιναρίου “Αθήνα 2013”, το οποίο θα διοργανωθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σεμινάριο έχουν αποδεχτεί ήδη την πρόταση να μιλήσουν οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Λούκα Μπάνκι και Βαγγέλης Αγγέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την τιμή να φιλοξενήσει τον Βανς Ουόλμπεργκ θα έχει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στο Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2013” που θα διεξαχθεί στις 28-30 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο λόγος για τον ασίσταντ κόουτς των Ντένβερ Νάγγετς, τον προπονητή που τελειοποίησε το “dribble drive motion”.

Ο Ουόλμπεργκ τα τελευταία δύο χρόνια καθόταν στον πάγκο των Ντένβερ Νάγγετς, αποτελώντας τον άμεσο συνεργάτη του Τζορτζ Καρλ. Έχει να επιδείξει μια λαμπρή καριέρα σε όλα τα επίπεδα προπονητικής. Ξεκίνησε σε γυμνασιακές ομάδες με την πρώτη, το Mountain View στα 22 του χρόνια. Κέρδισε τίτλους και αμέτρητες διακρίσεις με το Los Altos, το Newark Memorial High και το Clovis West high. Στο τελευταία έμεινε 13 χρόνια με συνολικό ρεκόρ 159 νίκες και μόλις 18 ήττες. Στην τελευταία του ομάδα είχε εισάγει το “dribble drive motion”, γνωστή και ως “Memphis Attack” ή “AASAA offense”.

Το 2006 κάθισε στον πάγκο του Pepperdine ως πρώτος προπονητής, για να “μετακομίσει” το 2008 στο προπονητικό τιμ του UMass. Το 2011 έκανε το μεγάλο άλμα στο ΝΒΑ και στους Ντένβερ Νάγγετς.

Στο Σεμινάριο θα μιλήσει για α) dribble drive motion offense β) dribble drive motion offense drills γ) full court defense

Οι υπόλοιποι ομιλητές του “Αθήνα 2013” θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Λούκα Μπάνκι και ο Βαγγέλης Αγγέλου».