Ο… κατοστάρης Θωμάς Νίκου “σπάει” τα κοντέρ !

“Ένα καλάθι κάνει έναν παίκτη χαρούμενο, ενώ μια ασίστ κάνει χαρούμενους δύο”… Κι ο Θωμάς Νίκου φροντίζει να αισθάνεται πολύ συχνά αυτή τη χαρά και μόνο τυχαία δεν φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας των καλύτερων πασέρ! Ο άσος της Ελευθερούπολης, έχει αναδειχθεί δύο φορές ο καλύτερος πασέρ της Α2 (2017-18 με 9,7 ασίστ μ.ο. και 2016-17 με 7,5 ασίστ μ.ο.) κι όπως όλα ετοιμάζεται να… τριτώσει τη διάκρισή του σε αυτή την κατηγορία.

Η εμφάνισή του, άλλωστε στο ματς της Ελευθερούπολης κόντρα στο Ψυχικό δεν αφήνει αμφιβολίες, ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους πασέρ των τελευταίων ετών στην Α2, μετρώντας ήδη στο ενεργητικό του 100 ασίστ. Όμως εκείνο που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την ικανότητα που διαθέτει είναι ο αριθμός των 16 ασίστ που μοίρασε στο Ψυχικό, ξεπερνώντας έτσι τον εαυτό του και τις 15 ασίστ που είχε μοιράσει κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου στην 3η αγωνιστική. Με την επίδοσή του αυτή μάλιστα ισοφάρισε τον αριθμό των ασίστ που είχε “μοιράσει” ο Νίκος Κούτουλας στο παιχνίδι του Τρίτωνα με το Ανατόλια τον Φλεβάρη του 2020 στη σεζόν 2019-2020!

Ο 41χρονος άσος της Ελευθερούπολης λοιπόν έχει ήδη “σπάσει” τα κοντέρ, μετρώντας 7,7 ασίστ στις αγωνιστικές που έχουν παιχτεί έως τώρα στο πρωτάθλημα και σίγουρα, εκείνο που αναμένεται να… κυνηγήσει είναι να ξεπεράσει το μ.ο. που είχε την περίοδο 2017-2018.