Ο νέος πρόεδρος κι η κατάργηση του πλαφόν…

“Λευκός καπνός” βγήκε απ’ τα… γραφεία του ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Τρίτης (19/6) με τον Γιώργο Χαλβατζάκη ν’ αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της λίγκας, καθώς επικράτησε με 10-4 του έτερου υποψηφίου Βασίλη Οικονομίδη (ο οποίος στηρίχθηκε μόνο από τους ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Ηλυσιακό και Καβάλα). Ο Χαλβατζάκης είναι ο 4ος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στην 20ετή του ιστορία, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου παραμένει ο Στέφανος Κιουριτζόγλου (Περιστέρι), γενικός γραμματέας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μαμαλάκης (Ρέθυμνο Aegean) και ταμίας ο Ανδρέας Μολφέτας (Απόλλων Πάτρας).
Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο Γιώργος Χαλβάτζάκης τόνισε:
«Είναι μία πολύ χαρούμενη στιγμή για μένα, αλλά ταυτόχρονα και μια στιγμή που φέρνει στις πλάτες μου μεγάλες ευθύνες. Το είπα και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ότι θέλω να διατηρήσω χαμηλό προφίλ γιατί αυτός είναι και ο χαρακτήρας μου. Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΕΣΑΚΕ και τις ΚΑΕ και με πολλή και σκληρή δουλειά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, κάτι που όπως είναι φυσιολογικό ισχύει και για το μπάσκετ. Θα δουλέψουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, με συγκεκριμένους στόχους, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Υπάρχει αλλαγή σελίδας στον ΕΣΑΚΕ μετά από δέκα χρόνια προεδρίας του κύριου Οικονομίδη. Αισθάνομαι νέος και θα προσπαθήσω να εφαρμόσω την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτω για να βοηθήσω.
Το μπάσκετ είναι ένα. Γι αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ σε όλους τους τομείς. Η δουλειά μου θα είναι το διαβατήριό μου για τις ΚΑΕ. Δεν αισθάνομαι ισόβιος. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου».
Πάντως πέραν της ανάδειξης προέδρου στον ΕΣΑΚΕ ασχολήθηκαν και με το θέμα του αριθμού των Αμερικανών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες στο πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν. Κι αποφάσισαν ότι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι έξι Αμερικανούς, καταργώντας το πλαφόν των τριών που υπήρχε μέχρι σήμερα!!! Τώρα εάν αυτό θα ισχύσει και στην πράξη, θα φανεί απ’ τις διαθέσεις της ΕΟΚ, αλλά και από τις αντιδράσεις του ΠΣΑΚ που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις κι αυτό το έχει δείξει εσχάτως…