Ο προπονητής των 16 ανόδων!

touloumisΟ υποβιβασμός της Χαλκηδόνας από τη Β’ Εθνική στην Α’ ΕΚΑΣΘ μέσα σε δύο χρόνια ήταν απότομος, όχι όμως και μόνιμος. Ο Γιώργος Τουλούμης ανέλαβε το έργο να επαναφέρει τη Χαλκηδόνα στις εθνικές κατηγορίες και το έκανε από την πρώτη χρονιά του. Η μεν Χαλκηδόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ, ο δε Τουλούμης τη 16η άνοδο σε 30 χρόνια προπονητικής καριέρας!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΘ:

Εμείς ξεκινήσαμε με 8 μεγάλους παίκτες και μερικά μικρά παιδιά από το παιδικό που θέλαμε να τους δώσουμε χρόνο όταν μπορούν. Η ομάδα ήταν πολύ καλή και στόχος εξαρχής ήταν η πρώτη θέση. Μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα είχαμε 2 σοβαρούς τραυματισμούς, (Παραλικάκης, Τέντζος) οι οποίοι δεν επανήλθαν. Μετά από ένα μήνα είχαμε ακόμα ένα σοβαρό τραυματισμό του Μάντζου που δεν αγωνίστηκε για ακόμα δύο μήνες, οπότε αναγκαστικά μείναμε με 5 παίκτες και ήταν πολύ δύσκολο να συντηρηθεί η ομάδα.

Για εμένα καταφέραμε το ακατόρθωτο γιατί σχεδόν δεν είχαμε ούτε αλλαγή, ενώ σε κάποια παιχνίδια έπαιζαν 40 λεπτά παίκτες με μικροτραυματισμούς. Στην πορεία επανήλθε ο Μάντζος. Αυτοί οι παίκτες κατάφεραν να κάνουν μόλις 2 ήττες σε όλο το πρωτάθλημα, η μία στην παράταση κι η άλλη στον πόντο. Για εμένα αυτό που κατάφεραν ήταν τεράστιο. Υπήρχε καλό κλίμα, το συμβούλιο ήταν πάντα κοντά μας κι υπήρχε άριστη συνεργασία. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους ευχαριστώ για όσα έκαναν. Τους ευχαριστώ όλους (παίκτες, συμβούλιο) για τις θυσίες που κάνανε και περάσαμε μία ωραία χρονιά.

Για τον απολογισμό της πορείας της Χαλκηδόνας:

Είναι θετικός, καθώς σε τόσο δύσκολο και μεγάλο πρωτάθλημα με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό και με τα προβλήματα που βγήκαν όσα κατάφεραν οι παίκτες μοιάζει ακατόρθωτο. Υπήρξαν στιγμές που το συμβουλίου μας είπε ότι ήταν δύσκολο αυτό που πηγαίναμε να κάνουμε οπότε συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες δεν μας πίεσε, όμως εμείς από μόνοι μας βάλαμε πίεση στον εαυτό μας.

Για την επόμενη ημέρα της ομάδας που τη βρίσκει στις εθνικές κατηγορίες:

Η επόμενη ημέρα βρίσκει στο προσκήνιο το συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να συναντηθεί, να θέσει στόχους και να δώσει κατευθύνσεις. Μέχρι να γίνει αυτό εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι.