«Ο σκοπός της νίκης αγιάζει τα μέσα»

Ανακοίνωση κατά του γιατρού της ομάδας του Αρκαδικού Γιώργο Τσακωτό εξέδωσε ο Εθνικός καθώς όπως αναφέρει εκτός του ότι καθυστέρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ράιτ Λάανε, επιτέθηκε και φραστικά στους αθλητές και το τεχνικό τμήμα των πειραιωτών.

Αναλυτικά:

«Η ομάδα μας έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι αγωνίζεται με βάση τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, σεβόμενη πάντα τους αντίπαλους, βάζοντας σε ύψιστη προτεραιότητα την υγεία των αθλητών.

Η διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς και ολόκληρη η αποστολή της ομάδας, καταγγέλουν τον γιατρό του σημερινού αγώνα με τον Αρκαδικό, κ. Τσακωτό Γιώργο, για την παντελή και επαναλαμβανόμενη αδιαφορία του, όσον αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών, στον αθλητή Ράιτ Ριιβο Λάανε.

Ο αθλητής της ομάδας μας, διεθνής με την εθνική ομάδα της Εσθονίας, τραυματίστηκε στο σαγόνι στο 5ο λεπτό του αγώνα. Μετά την παρατεταμένη καθυστέρησή του να προσφέρει, ως όφειλε, τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες στον αθλητή μας, ο Ραίτ Ριιβο Λάανε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από μέλος του Εθνικού.

Αφού ο Λάανε επέστρεψε στον αγώνα, έχοντας κάνει 6 ράμματα, ο γιατρός δεν ενδιαφέρθηκε ούτε στο β’ ημίχρονο, όταν ο αθλητής μας χρειάστηκε εκ νέου φροντίδα για το τραύμα του, με υπόδειξη του διαιτητή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κύριος Τσακωτός, έφτασε μέχρι τον πάγκο της ομάδας μας και επιτέθηκε φραστικά στους αθλητές και το τεχνικό τμήμα.

Οι αρμόδιοι της ομάδας μας ενημέρωσαν τους διαιτητές της αναμέτρησης, αλλά και προφορικά την ΕΟΚ, ενώ θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές.

Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ιατρική δεοντολογία και πολύ περισσότερο με τον όρκο του Ιπποκράτη.

Υ.Σ.: Φαίνεται πως ο σκοπός της νίκης αγιάζει τα μέσα και μία νίκη είναι πιο σημαντική από το να προσφερθεί βοήθεια σε έναν τραυματισμένο αθλητή».