olympiakos-eokΜία ακόμη πράξη ήρθε να προστεθεί στην κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΕΟΚ με αφορμή την ασφάλιση των διεθνών αθλητών. Οι Πειραιώτες με μία μακροσκελή ανακοίνωσή τους απαντούν στην πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου, χαρακτηρίζοντας τη νοοτροπία του “καθεστωτική” και καλούν τον ίδιο σε πρώτη φάση ν’ αλλάξει τακτική (“… να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί, ούτε δικαιούται να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ελληνικού μπάσκετ”) και την Πολιτεία σε δεύτερη να του το επιβάλλει (“… αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να το κάνει, οφείλει η Πολιτεία να το επιβάλει”). Φυσικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, ο οποίος προτίμησε να παρουσιαστεί… λακωνικός με το σχόλιό του να είναι 17 λέξεων και σ΄ αυτό να προέχει η προτροπή ν΄ αφήσουν σε ησυχία την εθνική ομάδα

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: “Στην πρόσφατη συνέντευξή του, που εκτός από παραληρηματική ήταν και έντονα απαξιωτική για το άθλημα και τους θεσμούς του, ο Πρόεδρος της Ε.ΟΚ. κ. Γ. Βασιλακόπουλος έθιξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της ασφάλισης των παικτών των Εθνικών Ομάδων.

Προκειμένου να μην αιωρείται καμία αμφιβολία ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ο έλεγχος των συμβάσεων ασφάλισης των διεθνών αθλητών επιβεβαίωσε ότι οι αθλητές δεν είναι πλήρως ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην Εθνική Ανδρών (όπως άλλωστε και οι αθλητές της Εθνικής Νέων Ανδρών). Ενδεικτικά:

(α) Οι αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών είναι εντελώς ανασφάλιστοι από την ενσωμάτωσή τους στην ομάδα μέχρι και την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, δηλαδή για χρονικό διάστημα 80 ημερών.

(β) Το μέγιστο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης που δύναται να λάβει η Ε.Ο.Κ. για τους αθλητές που συμμετέχουν στην Εθνική Ανδρών ανέρχεται μόλις στο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που τα συμβόλαια όλων των διεθνών αθλητών της αποστολής – μόνο για την επόμενη σεζόν – ανέρχονται στο ποσό των 8,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Με απλά λόγια η Ε.Ο.Κ., προεξάρχοντος του Προέδρου της, εδώ και μία διετία αποκρύπτει την πραγματικότητα με υπεκφυγές και ανακρίβειες για ένα θέμα το οποίο, αν υπήρχε εξαρχής ειλικρίνεια και διαφάνεια, θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί, χωρίς να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης, με σχετικά απλό τρόπο (ενδεικτικό της στάσης του είναι ότι αρνήθηκε ακόμα και την προσφορά του Ολυμπιακού).

Το γεγονός ότι τελικά διαπιστώθηκε ποια είναι η αλήθεια οδήγησε τον κ. Βασιλακόπουλο να χάσει την ψυχραιμία του και να παρεκτραπεί καταφεύγοντας σε ύβρεις και συκοφαντίες. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. όχι μόνο επιβεβαίωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το (γνωστό εδώ και πολλά χρόνια) αντιολυμπιακό του μένος, αλλά επιπλέον επέδειξε συμπεριφορά προσβλητική και ανάρμοστη για θεσμικό παράγοντα.

Δυστυχώς η συμπεριφορά του προέδρου της ΕΟΚ καταδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία που τον διακατέχει και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ρόλο του.

Είναι επιτέλους καιρός ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί, ούτε δικαιούται να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του ελληνικού μπάσκετ. Αν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να το κάνει, οφείλει η Πολιτεία να το επιβάλει.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος θα πρέπει να εξηγήσει πως η (προσχηματική όπως αποδεικνύεται) πάγια θέση του κατά της εμπορευματοποίησης του μπάσκετ και της μάστιγας του ντόπινγκ, συμβιβάζεται με την εναγώνια προσπάθεια ένταξης στην Εθνική ομάδα ενός αθλητή τιμωρημένου για χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και με τη χρηματική εξαγορά της συμμετοχής της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από το οποίο είχε αποκλεισθεί αγωνιστικά.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω.

Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”.

Λίγο αργότερα μάλιστα με νέα τους ανακοίνωση γνωστοποίησαν ότι προχώρησαν και σε καταγγελία κατά του προέδρου της ΕΟΚ στην ΕΦΙΠ… “Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός και οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος απέστειλαν, σήμερα, στην Ε.ΦΙ.Π. έγγραφη καταγγελία κατά του κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου, ζητώντας την πειθαρχική τιμωρία του Προέδρου της Ε.Ο.Κ. για τις έντονα συκοφαντικές και ανάρμοστες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Metrosport», με τις οποίες κατηγόρησε ευθέως τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού ότι έχουν «σαφή και σφοδρή πρόθεση» να βλάψουν τις εθνικές ομάδες και να καταστρέψουν την Ομοσπονδία”.

 

Το… λακωνικό σχόλιο του προέδρου της ΕΟΚ αναφέρει: “Καλώ τους πάντες για μια ακόμη φορά, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να αφήσουν ήσυχες τις Εθνικές Ομάδες”.