«Πάγια θέση μας η επανεκκίνηση του αθλητισμού με κάλυψη του κόστους των rapid test»

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ζήτησε την επανεκίνηση των πρωταθλημάτων και υπενθυμίζοντας τη θέση του για restart με κάλυψη από την πλευρά του ΣΕΠΚ το κόστος των rapid test για τους προπονητές που εργάζονται σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών.

Αναλυτικά:

«Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΠΚ, Παρασκευά Μουρατίδη, και της επιστολής που συνέταξαν και υπέγραψαν από κοινού οι δεκαέξι (16) προπονητές που εργάζονται στις ομάδες της Α2 κατηγορίας των Ανδρών, ο ΣΕΠΚ θέλει να υπενθυμίσει πως πάγια θέση του είναι η επανεκκίνηση του αθλητισμού και η επιστροφή στα γήπεδα (έστω για προπονήσεις), πάντα με την τήρηση του προβλεπόμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου. 

Από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς πως είναι σε θέση να καλύψει το κόστος των rapid test για τους προπονητές που εργάζονται σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών, προκειμένου να γίνει μία πρώτη κίνηση για τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και την απαρέγκλιτη στάση των υγειονομικών φορέων περί συνέχισης του lockdown στον αθλητισμό (κάτι που επισημάνθηκε εκ νέου από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, σε νέα επαφή που υπήρξε), ο ΣΕΠΚ θεωρεί μείζονος σημασίας την επιστροφή των αθλητών όλων των ηλικιών στα γήπεδα -το άνοιγμα των σχολείων συνηγορεί σε αυτό, αφού οι αθλητές/μαθητές μπορούν παράλληλα με τις σχολικές υποχρεώσεις τους να επιστρέψουν στις αθλητικές δραστηριότητες.

Ευελπιστούμε πως σύντομα οι φωνές όλων (παικτών και προπονητών) θα εισακουστούν και θα είμαστε σε θέση να ξαναβρεθούμε στα γήπεδα, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας στο επίπεδο του βιοπορισμού και της ψυχολογίας όλων».