Επί Λιθουανικού εδάφους βρίσκεται απ’ το μεσημέρι της Δευτέρας η ελληνική αποστολή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάτησε το πόδι του στο Αλίτους λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και στο αεροδρόμιο τους διεθνείς και τα μέλη της αποστολής τα υποδέχθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λιθουανία Κωνσταντίνος Κατσαμπής. Εν συνεχεία οι διεθνείς μετέβησαν οδικώς στο ξενοδοχείο όπου και θα καταλύσει η αποστολή, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους προπόνηση στο Αλίτους.

Κ. Καϊμακόγλου: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι»
Ο Κώστας Καϊμακόγλου, που συμμετέχει για τρίτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα, είπε: «Διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η χώρα ζει για το Ευρωμπάσκετ. Είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα ματς. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, ώστε να εμφανιστούμε όσο καλύτεροι γίνεται κόντρα στη Βοσνία, που είναι ένα παιχνίδι-κλειδί για τη συνέχεια, από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής άποψης. Στο φιλικό φάνηκε ότι οι Βόσνιοι ίσως ήθελαν κρύψουν κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι, αλλά να τα δώσουμε όλα».

Κ. Σλούκας: «Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»
Ο Κώστας Σλούκας ανέφερε: «Από τη στιγμή που φτάσαμε εδώ, μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη της διοργάνωσης. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε μία καλή πορεία. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αρχίζοντας από αυτό της Τετάρτης με τη Βοσνία. Την κερδίσαμε σε φιλικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αφού τότε και οι δύο ομάδες δεν ήταν έτοιμες. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι». Όσο για τη δική του παρθενική συμμετοχή με την ομάδα των Ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση, είπε: «Σίγουρα είναι τεράστια εμπειρία απλά και μόνο η παρουσία μου εδώ. Είναι για μένα όνειρο ζωής η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τη βοηθήσω».