Πέρκος: «Το μέλλον ανήκει στον Ερμή»

Ο προπονητής του Ερμή, Στέφανος Πέρκος μίλησε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Λαγκαδά, www.lagadas.net  τόσο για τη χθεσινή ήττα στα Τρίκαλα όσο και για τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Για το χθεσινό παιχνίδι τόνισε:  «Παίζαμε κόντρα σε μια ομάδα που θα είναι από τα φαβορί για την άνοδο έχοντας εξαιρετικό ρόστερ και έναν εκ των κορυφαίων προπονητών της κατηγορίας. Δεν αντέξαμε στην πίεση. Βρέθηκε και ο Κακλαμάνος σε απίστευτη μέρα κι έτσι στο τέλος χάσαμε και με διαφορά που ήταν λίγο άδικη για την προσπάθειά μας. Ωστόσο κι εμείς βγάλαμε πολλά θετικά συμπεράσματα από το παιχνίδι. Άλλωστε στην χθεσινή μας πεντάδα αγωνίστηκαν 3 αθλητές που είναι κάτω των 22 ετών».

Για τους φετινούς στόχους του Ερμή ανέφερε: «Σίγουρα ο στόχος δεν είναι άλλος από την σωτηρία. Έχουμε την πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας (μ.ό. 22 έτη) η οποία όμως ελπίζουμε ότι θα καλύψει την απειρία με το αστείρευτο ταλέντο. Σίγουρα η παρουσία των Αναγνωστόπουλου & Γεωργίτση θα βοηθήσει τα νεαρά παιδιά. Θεωρώ όμως ότι αξίζουν και τη στήριξη μας και την υπομονή μας. Αλήθεια ξέρετε καμιά άλλη ομάδα στην Α2 που να έχει δύο 18χρονους στην πρώτη πεντάδα (Καλογιαννίδης, Καμαριώτης) και άλλους τέσσερις 18χρονους στην 12άδα; Ωστόσο θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που θα βγει στο γήπεδο θα μας δώσει για φέτος τη σωτηρία, ούτως ώστε να προγραμματίσουμε με σταθερά βήματα την συνέχεια. Ειλικρινά πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στον Ερμή!».

Για την Α2 γενικότερα είπε:  «Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με τεράστιο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό το οποίο ωστόσο μαστίζεται από τρομερά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού και να μπουν βάσεις και κανόνες που θα οδηγήσουν σε εξυγίανση. Φέτος, αν και δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί πιστεύω ότι τα Τρίκαλα, η Κηφισιά, ο ΟΦΗ είναι προς το παρόν πολύ δυνατοί. Περιμένουμε και την ολοκλήρωση των ρόστερ ωστόσο νομίζω ότι και οι Σέρρες με το Παγκράτι και θα βάλουν υψηλούς στόχους. Οι υπόλοιποι είμαστε στην ίδια μοίρα αν και νομίζω ότι οι δύο νεοφώτιστοι της Αθήνας (Φιλαθλητικός & Αγία Παρασκευή) είναι ικανοί για την έκπληξη».

Για τους προσωπικούς του στόχους ανέφερε: «Ειμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι και προπονώ την ομάδα του τόπου μου (κατάγεται και ζει μόνιμα στον Λαγκαδά). Άλλωστε όλοι στον Λαγκαδά μεγαλώσαμε αθλητικά με τον Ερμή. Είναι πολυτέλεια για τον τόπο μας και φορέας προβολής και διαφήμισης της περιοχής μας. Οι στόχοι μου αυτή τη στιγμή είναι παράλληλοι με αυτούς του Ερμή. Άλλωστε θεωρώ ότι στον Ερμή γίνεται εξαιρετική δουλειά σε κάθε επίπεδο και πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Ένιωσα μεγάλη χαρά σήμερα το πρωϊ βλέποντας πάνω από 200 παιδιά να έχουν ενταχθεί στις ακαδημίες του Ερμή από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας. Εκεί είναι το μέλλον, αυτά τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές της ομάδας, όπως φυσικά γίνεται και σήμερα με κάποια παιδιά που πριν λίγα χρόνια πέρασαν από αυτές τις ακαδημίες. Υπάρχει μεγάλη δυναμική και όλοι αναγνωρίζουν το έργο που παράγεται».

Για τους φιλάθλους και τη διοίκηση είπε: «Είναι γνωστό σε όλο το Πανελλήνιο ότι η δύναμη του Ερμή είναι η έδρα του. Ο κόσμος του Λαγκαδά είναι και ο 6ος και ο 7ος παίκτης του Ερμή. Είναι όνειρο όλων να αγωνίζονται μπροστά σε αυτό το κοινό και πάντα σε κατάμεστο γήπεδο. Βέβαια όλοι θα πρέπει να περιφρουρήσουν την ομάδα και να στηρίξουν ιδιαίτερα φέτος όλα τα νέα παιδιά που θα παρελάσουν από μπροστά τους. Βέβαια τα γεμάτα γήπεδα είναι συχνό φαινόμενο στην Α2 και αυτό είναι πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ. Τώρα, όσον αφορά τη διοίκηση, εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από αυτό που λέει όλη η μπασκετική πιάτσα. Ένας επικεφαλής  (Δημήτρης Χρηστίδης) όπου πέραν από εξαιρετικός επιστήμονας (ιατρός) είναι και άριστος γνώστης του μπάσκετ έχοντας μια αξιοζήλευτή πορεία από κάθε πόστο του αθλήματος. Βέβαια η στήριξη του πέραν των γνώσεων του είναι τεράστια και σε οικονομικό επίπεδο κι ελπίζουμε να είναι για πάντα κοντά στον Ερμή, τον οποίο – μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της διοίκησης – έφτασε πολύ ψηλά, αναλαμβάνοντάς τον από τις τοπικές κατηγορίες».