Παν. Φασούλας: “Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ προσπάθησε τη νεκρανάστασή της”

Για προσπάθεια νεκρανάστασης την οποία επιχείρησε η απερχόμενη (και από τις 31/3 έκπτωτη πλέον) διοίκηση της ΕΟΚ κάνει λόγο ο Παναγιώτης Φασούλας, με αφορμή την κατάθεση προσφυγής στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Όπως τονίζει η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ “τα σχέδια ματαιώθηκαν, μετά την καθολική παρέμβασή μας”, ενώ επισημαίνει ότι “… σκοπός όλων μας είναι πλέον να οδηγήσουμε επιτέλους σε ήρεμα νερά το καράβι του ελληνικού μπάσκετ”, καταλήγοντας: “Στις συντεταγμένες πολιτείες και δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παναγιώτη Φασούλα αναφέρει:
“Σήμερα η απερχόμενη (και στις 31/3 έκπτωτη πλέον) διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να μεθοδεύσει τη νεκρανάσταση της.
Μετά την καθολική παρέμβαση μας, τα σχέδια της ματαιώθηκαν.
Σωματεία-Μέλη της Γενικής Συνέλευσης προσέφυγαν σήμερα στη Δικαιοσύνη για ορισμό νόμιμης προσωρινής διοίκησης, κάνοντάς μου την ύψιστη τιμή να με προτείνουν ως προσωρινό Πρόεδρο.
Παράλληλα προτάθηκαν για μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ, ακόμη 18 άτομα με αδιαμφισβήτητη ιστορία και προσφορά στην ελληνική καλαθοσφαίριση ως προσωρινή διοίκηση.
Σκοπός όλων μας είναι πλέον να οδηγήσουμε επιτέλους σε ήρεμα νερά το καράβι του ελληνικού μπάσκετ, διασφαλίζοντας την ενότητα και την ομαλότητα με αποκλειστικό στόχο τη νόμιμη και όσο το δυνατόν συντομότερη διενέργεια των εκλογών.
Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις άλλων υποψηφίων και μη, θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι στις συντεταγμένες πολιτείες και δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.