Παπάγου: «Καλά μυαλά στον κατά τ’ άλλα εξαίρετο προπονητή Λιόγα»

«Καλά μυαλά στον κατά τ’ άλλα εξαίρετο προπονητή Λιόγα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Παπάγου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αμύντα, αλλά και τα όσα έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα. Οι «στρατηγοί» μέσω της ανακοίνωσής τους επιδιώκουν – όπως τονίζουν – ν’ αποκαταστήσουν τις εσφαλμένες εντυπώσεις που έχουν προκληθεί, τόσο από την συμπεριφορά του προπονητή του Αμύντα, όσο και από τα όσα έγραψαν οι ρέφερι…

Η ανακοίνωση του Παπάγου αναλυτικά αναφέρει:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς τα αναγραφόμενα από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έλαβαν χώρα:

Κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου του αγώνα της ομάδας μας με το σωματείο ΑΜΥΝΤΑΣ, τραυματίστηκε ο αθλητής Μαρσαλ της φιλοξενούμενης ομάδας, σε μια συνηθισμένη διεκδίκηση της μπάλας με ατυχή όμως κατάληξη. Ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, με τον αθλητή να αποχωρεί από το παρκέ και να δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του αγώνα. Παρά την αποχώρηση του τραυματία από το παρκέ , οι διαιτητές δεν συνέχισαν ως όφειλαν άμεσα το παιχνίδι, άλλα άφησαν τους πάγκους των δύο ομάδων να αναμειχθούν σε συζητήσεις για το περιστατικό, το οποίο δεν έδειχνε να είναι σοβαρό. Στη σημείο εκείνο, ο αθλητής μας Ειρηναίος Μπαλός, γνωστός για το ήθος του, πλησίασε τον συνάδελφο του Μάρσαλ για να του ζητήσει συγγνώμη για την ατυχή στιγμή. Τότε όμως, ο επίσης γνωστός για το «ήθος» του προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας Λιόγας, επιτέθηκε στον παίκτη μας, βρίζοντας και σπρώχνοντας τον δημιουργώντας ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους και αντεγκλήσεις εκατέρωθεν.

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή του Αμύντα, πυροδότησε όπως είναι λογικό ένταση και στην εξέδρα, με αποτέλεσμα ορισμένοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αγανακτισμένοι φίλαθλοι της ομάδας μας να αποδοκιμάσουν τη συμπεριφορά του Λιόγα.
Καμία διένεξη δεν έγινε με τους φίλους του Αμύντα ούτε υπό την μορφή «απωθήσεων» όπως όλως αυθαίρετα αναφέρεται στο φύλλο αγώνα. Ουδείς ασχολήθηκε με τους φιλοξενούμενους φιλάθλους τους οποίους τιμούμε καθώς πολλούς από αυτούς τους γνωρίζουμε και προσωπικά από τις κοινές μας πορείες στα μπασκετικά γήπεδα. Το περιστατικό δεν κράτησε παραπάνω από τρία λεπτά και τα πνεύματα ηρέμησαν και με τη συνδρομή των φίλων του Αμύντα και των παικτών του. Παρόλα αυτά οι διαιτητές διέκοψαν αδικαιολόγητα το ματς για περίπου 50 λεπτά με το πρόσχημα της ελλιπούς αστυνομικής δύναμης, γεγονός που δεν έχει συμβεί ούτε στις πιο «δυναμικές» έδρες των εθνικών κατηγοριών.
Να ευχηθούμε καλή ανάρρωση στον αθλητή Μάρσαλ και καλά μυαλά στον κατά τ άλλα εξαίρετο προπονητή Λιόγα και να του θυμήσουμε ότι κάθεται στον πάγκο μιας ιστορικής ομάδας που έχει βραβευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές για το ήθος της».