Παπαδόπουλος: «Πρέπει να μείνει»

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας και έχοντας φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Δόξα στην Α2 ο Νίκος Βουρνάς αποχώρησε από τους επτανήσιους. Το δύσκολο έργο του Βουρνά ανέλαβε να συνεχίσει ένας προπονητής που συνδυάζει εμπειρία και… άγνοια κινδύνου. Ο νέος τεχνικός των Λευκαδιτών, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την συνεργασία του με την Δόξα, το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του προκειμένου να μείνει η ομάδα στην κατηγορία αλλά και για το δέλεαρ που έχει μπροστά του.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την Δόξα Λευκάδας:

“Με όσους ανθρώπους του χώρου μίλησα για την ομάδα της Δόξας μόνο καλά λόγια είχαν να μου πουν. Πρόκειται για μία νοικοκυρεμένη ομάδα κάτι που δεν είναι σύνηθες στις ημέρες μας. Αγωνιστικά δεν έχει ξεκινήσει καλά, όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτό για εμένα είναι ένα δέλεαρ, μία πρόκληση γιατί και στο παρελθόν έχω αναλάβει ομάδες στα μέσα της σεζόν όταν η πορεία τους δεν ήταν η επιθυμητή.
Η ομάδα χρειάζεται ένα ταρακούνημα και γι’ αυτό η διοίκηση προχώρησε σε αυτή την αλλαγή του προπονητή. Είναι δύσκολη η δουλειά που έχουμε μπροστά μας αλλά θα παλέψουμε για να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας γιατί πρέπει η Δόξα να μείνει στη κατηγορία. Μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε τρεις αγωνιστικές και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια νίκη ή νίκες για να ανέβει η ψυχολογία. Πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα ταχύρυθμα για να αλλάξουμε την εικόνα όπως θέλει η διοίκηση και ο κόσμος. Το τάιμινγκ είναι δύσκολο για εμένα αλλά και για τη Λευκάδα, όμως θα δουλέψουμε σκληρά.
Είναι απαραίτητο η Λευκάδα να μείνει στην Α2 γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται σοβαρές επαρχιακές ομάδες. Ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα όπως η Δόξα που είναι η μοναδική εκπρόσωπος των Επτανήσων και του Ιονίου. Έχει όλα τα φόντα και τα συστατικά να μείνει για χρόνια στη κατηγορία και να πάει ψηλότερα αφού είναι καλά οργανωμένη, ο κόσμος πάει στο γήπεδο δείχνοντας ότι διψάει για μπάσκετ, ενώ οι άνθρωποι που ασχολούνται διοικητικά έχουν μεράκι”.

Για το πρωτάθλημα της Α2:

“Επειδή βγήκα πρόσφατα από τον Άρη δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πολλά παιχνίδια φέτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενημερωνόμουν είτε μέσω συζητήσεων με ανθρώπους που ζουν την κατηγορία είτε μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το φετινό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ποιοτικά καλό όπως πέρσι και παλαιότερα, όμως παραμένει αρκετά ανταγωνιστικό, καθώς οι ομάδες έχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Αυτό το κάνει απρόβλεπτο όπως γίνεται εδώ και χρόνια άλλωστε. Η Α2 είναι διαχρονικά ένα δύσκολο πρωτάθλημα που πρέπει να το γνωρίζεις καλά για να το δουλέψεις”.

Για την επιστροφή του στην Α2 μετά την συνεργασία του με τον Άρη:

“Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Άρη προσπάθησα να μείνω στην Α1. Είχα κάποιες επαφές με ομάδες, όμως οι συζητήσεις δεν ευόδωσαν. Τελικά βρέθηκε μία πολύ καλή δουλειά όπως είναι αυτή στη Λευκάδα που έχει πολλά θετικά και την δέχτηκα”.